Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ: Bosou nohou v písečných dunách aneb Autenticky za krásami Pobaltí

Autor: Jitka Bajková, Silvie Grygarčíková, Radynacestu.cz | Vydáno: 8. 12. 2017 | Přečteno: 2298x
Téma: Fotoreportáž, Pobaltí

Myslíte si, že Pobaltí nemá cestovatelům co nabídnout? Nenapadlo by vás, že by se dovolená tady mohla líbit i dětem? A už vůbec byste neřekli, že se v Pobaltí bosou nohou projdete po písečných dunách na pobřeží moře? Silvie Grygarčíková, naše poradkyně k zájezdům, nafotila fotografie přímo z jednoho z našich zájezdů a přidala komentář, který vás přesvědčí o opaku...

Ideální na procházku bosou nohouIdeální na procházku bosou nohou

Ne, nespletli jsme se. Tyhle fotky opravdu patří k zájezdu do Pobaltí. Bosou nohou totiž můžete kráčet i v písečných dunách na poloostrově Kurská Kosa (památka UNESCO) na území Litvy.

Písečná krajina všude, kam se podíváš... Písečná krajina všude, kam se podíváš...

Příjemná procházka písečnou krajinou, která udělá radost nejednomu cestovateli, ale třeba i dětem jako těm mým... Jen se podívejte sami. 

Písečné duny děti zaujalyPísečné duny děti zaujaly

Tající se dech a slzy v očích návštěvníků, i to nás čekalo na Hoře křížů. Poutním místě, kde si může každý z vás zakoupit kříž či malý křížek a zanechat zde své vlastní poselství.

Koupit křížek a přidat mezi další může každýKoupit křížek a přidat mezi další může každý

Poutní místo, tzv. Hora křížůPoutní místo, tzv. Hora křížů

Nemohli jsem si nechat uniknout tenhle krásný odraz plachetnice na vodní hladině v městečku Klaipeda. Třetí největší litevské město a zároveň jediný námořní přístav v Baltském moři okouzlí každého.

Plachetnice v KlaipeděPlachetnice v Klaipedě

Park, městský dům s nákresem samotného města a všudypřítomní prodejci jantarových výrobků – to je kolorit města Klaipeda. 

Městský dům s nákresem městaMěstský dům s nákresem města

Rize, městu s bohatou historií, patřil náš hluboký obdiv. Zkoumali jsme zákoutí všech uliček i místní výtah „na kladce“.

Proplétání se uličkami v RizeProplétání se uličkami v Rize

Po procházce Rigou jsme ochutnali místní speciality, převážně ryby, a pak už vyrazili za sochami, které jsou živoucí připomínkou minulosti, stejně jako krásné měšťanské domy s uměleckými štíty. 

Sochy v Rize - monstrózní poklady dobySochy v Rize - monstrózní poklady doby

Měšťanské domy s uměleckými štítyMěšťanské domy s uměleckými štíty

Estonské hlavní město Tallin se velmi podobá Helsinkám. Samotné Estonsko se pak hlásí ke Skandinávii. Je to znát téměř na každém kroku.

Které evropské město vám Tallin připomíná?Které evropské město vám Tallin připomíná?

Historické náměstí Tallinu, kde místní policista dohlíží na pořádek jako středověký šermíř, nás okouzlilo hlavně vůní výborných specialit. Ta nejznámější se jmenuje „Mulgikapsad“ a podává se se zelím a bramborami. Jde vlasně o vepřovou pečeni... hmmm, toto voní!

Historické náměstí v TallinuHistorické náměstí v Tallinu 

I takové je hlavní město EstonskaI takové je hlavní město Estonska

Prohlédnout si město z výšky byl úžasný zážitek. Bloudit v těchto uličkách a nasávat skvělou atmosféru se dá celé hodiny, klidně až pozdě do noci... A když už budete u toho bloumání městem, doporučenou laskominou v Litvě je Šakotis – výborný a chutná hlavně dětem. Máme vyzkoušeno.

Krásný výhled na TallinKrásný výhled na Tallin

Balt je sice velice chladný, ale otužilci vpřed! Nohy mrzly, ovšem stálo to za to. 

Vyzkoušeli jsme Baltské moře, ještě teď to studí...Vyzkoušeli jsme Baltské moře, ještě teď to studí...

Baltské moře - studené, ale čisté a krásnéBaltské moře - studené, ale čisté a krásné

Bývalé město Litvy Kaunas se pyšní zbytky Kaunaského hradu, kdysi mohutné pevnosti, kde se dnes konají různé slavnosti. Jako například uvítání mistrů světa v basketbale v roce 2003.

Bývalé hradby v KaunasuBývalé hradby v Kaunasu

Kostel v Kaunasu byl jako malovanýKostel v Kaunasu byl jako malovaný

Památky a trocha deště v KaunasuPamátky a trocha deště v Kaunasu

Basketbal je v Litvě jedničkou mezi sporty. Pokud budete procházet večerním městem, povšimnete si, že v žádném baru nebude chybět TV, kde budou právě vysílat basketbalové utkání.

Pro další zajímavosti a nezapomenutelné zážitky si už ale musíte zajet sami... třeba v červnu s námi! To nejlepší z Pobaltí vám ukáží naši průvodci, kteří už v Litvě a Estonsku prošoupali nejedny boty. 


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024