Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

KVÍZ: Jak dobře znáte Itálii?

Autor: Gabriela Špurková, Radynacestu.cz | Vydáno: 31. 7. 2020 | Přečteno: 2761x
Téma: Kvíz

Horká krev, malá, ale silná káva a ty nejlepší těstoviny. Ano, jsme v Itálii! Víte ale o této nádherné zemi a jejích obyvatelích víc než jen to, že jsou veselé povahy a vyznají se v gastronomii? Prověřte své znalosti v jednoduchém kvízu. Zabare vám to sotva pár minut. Tak do toho!

Pro Apulii jsou typické domečky trulli Pro Apulii jsou typické domečky trulli

Pojďte, otestovat jak dobře znáte Itálii:


1. Ve kterém italském městě najdete největší koncentraci roztomilých obydlí trulli? Napovíme, nachází se v regionu Apulie a je jich tam přes patnáct set.


2. Na které přísadě stojí lombardská kuchyně?


3. Která památka Říma je vyražena na lícní straně olympijských medailí až do roku 2000? Dodnes ji také najdete na rubové straně pěticentové euromince.


4. Jaké barvy zdobí uniformy Švýcarské gardy, armády Vatikánu? Gardisté se dodnes ohánějí kopím z 15. století.


5. Které italské město je považováno za kolébku pizzy?


6. Na celé Sardinii jsou desítky skalních útvarů, které se velice autenticky podobají různým živočichům, rostlinám, kouzelným bytostem a věcem. Které z uvedených zvířat tam můžete najít?


7. Které české město má jako vzpomínku na milánské obležení ve znaku erb s půlkou koně? Historická událost je spojena s českým knížetem Vladislavem II.


8. Jak se nazývá maska Benátského karnevalu, která se nedá přehlédnout, a to díky svému dlouhému zobáku, a patří k těm nejtradičnějším?


9. Jak se nazývá tradiční dostihový závod, který se koná přímo na hlavním náměstí v Sieně? Toskánci jej považují za jednu z největších událostí roku.


10. Víte, jaká byla v Itálii v roce 2017 průměrná roční spotřeba těstovin na osobu? Pro srovnání, v Česku to bylo 7 kg.


Deset otázek a deset možností získat bod. Kolik se jich podařilo nasbírat vám? Ať už to byl jeden nebo deset, zájezdem do Itálie si znalosti lehce oživíte a s našimi nadšenými průvodci si odvezete i spoustu nových - příběhů i míst, která vám zůstanou v paměti. Už zase můžeme! Odměňte se za dlouhé čekání skutečnou dovolenou.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024