Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Projít se uličkami Montmartru, navštívit gotickou katedrálu, pozorovat místní umělce… Zažijte Paříž na vlastní kůži

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 25. 1. 2024 | Přečteno: 644x
Téma: Novinka, Francie, Paříž

Máte chuť poznat něco nového? Objevovat skrytá místa? Vydejte se prozkoumat historická zákoutí Paříže. Máme pro vás zbrusu nový zájezd, kde uvidíte To nejlepší z Paříže + ZÁMEK MAINTENON + KATEDRÁLU V CHARTRES. A kromě toho se projdete uličkami tohoto romantického města s průvodkyní, která se vyzná.

Starý akvadukt v zahradách areálu zámku MaintenonStarý akvadukt v zahradách areálu zámku Maintenon

Pětidenní program za skrytými perlami Paříže připravila průvodkyně Magdaléna Jurczygová společně se specialistkou Karolínou Petrovou. 

Nahlédnete do komnat milenky a manželky Ludvíka XIV. i do katedrály v Chartres. Čekají vás pařížské ikony, rušné bulváry i romantické uličky Montmartru,“ vyzdvihuje průvodkyně Magda.

Gotický klenot – katedrála v Chartres

Katedrála patří k nejvýznamnějším gotickým pokladům ve Francii a je zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO. Její impozantní věže a nádherné vitráže lákají návštěvníky z různých koutů světa. Gotický chrám je také známý pro svůj mystický význam a poutní tradice.

Majestátní gotická katedrála v ChartresMajestátní gotická katedrála v Chartres

Ročně sem zavítá tisíce poutníků, aby zde projevili úctu k posvátným relikviím a prošli labyrintem v katedrále, který je považován za symbolickou cestu k duchovnímu probuzení.

Malebný zámek Maintenon

Původně středověký zámek, který byl přestavěn do renesančního a barokního stylu, je pojmenován po druhé manželce Ludvíka XIV. – Madame de Maintenon, která jej pořídila v roce 1675. 

Interiéry zámku jsou samy o sobě úchvatné, doporučujeme navštívit komnaty krále a královny, majestátní knihovnu, Velkou galerii a soukromou oratoř. Impozantní jsou také zahrady kolem zámku navržené slavným francouzským architektem Andréem Le Nôtre, známým především svými zahradami ve Versailles. 

Zámek sloužil po mnoho let jako domov Madame de MaintenonZámek sloužil po mnoho let jako domov Madame de Maintenon

Romantické uličky v Montmartru

Úzké křivolaké uličky plné umělců a hudebníků, spousta kavárniček, překypujících báječnou atmosférou… To je Montmartre. Uměleckou čtvrť ležící na jediném skutečném kopci Paříže korunuje zářivě bílá bazilika Sacré Coeur, která je jedním z nejfotografovanějších pařížských objektů i přesto, že bývá pro svůj vzhled častým terčem posměchu a označována jako dílo cukráře.

Bělostná bazilika Sacré Coeur tyčící se nad PařížíBělostná bazilika Sacré Coeur tyčící se nad Paříží

Kromě impozantní kopule můžete nad hlavním oltářem obdivovat jednu z největších mozaik na světě, ta znázorňuje Krista se zlatým srdcem a zástup svatých, církevních představitelů a králů, kteří Krista uctívají. 

Při procházce malebnými uličkami narazíte také na náměstí malířů Place du Tertre či slavný kabaret Moulin Rouge.  

Jedna z nejslavnějších uliček na MontmartruJedna z nejslavnějších uliček na Montmartru

Velkým zážitkem v Paříži je plavba lodí po Seině. Výlet, který trvá necelou hodinu, vám ukáže Paříž z jiného úhlu a umožní prohlédnout si většinu pařížských památek z paluby lodi. Vydejte se prozkoumat To nejlepší z Paříže + ZÁMEK MAINTENON + KATEDRÁLU V CHARTRES a zažijte Paříž zcela jinak.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024