Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Nechte se okouzlit tropickým rájem na Bali, atmosférou rituální očisty i vulkánem na Jávě

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 4. 10. 2023 | Přečteno: 642x
Téma: Novinka, Blog, Bali

Nekonečná rýžová pole, tajuplné chrámy, přírodní panoramata, která doslova berou dech. A co teprve vulkanické vrcholy a exotický nádech tropů… Zdá se vám to jako sen? Náš nový zájezd na Bali přesně to nabízí. Průvodkyně Vladimíra Svitáková vám ukáže To nejlepší z Bali + VULKÁN BROMO NA JÁVĚ + LEMBONGSKÉ OSTROVY.

To nejlepší z Bali + VULKÁN BROMO NA JÁVĚ + LEMBONGSKÉ OSTROVYTo nejlepší z Bali + VULKÁN BROMO NA JÁVĚ + LEMBONGSKÉ OSTROVY

Zkušená průvodkyně Vladimíra Svitáková společně s expertkou na Indonésii Klárou Hrobníkovou připravily třináctidenní program, se kterým vás vezmou za klenoty indonéských ostrovů... Tam, kam se běžný turista nepodívá.

„Společně vyrazíme prozkoumat legendární poloostrov na jihu Bali – Bukit, největší buddhistický chrám světa Borobudur, projdeme se Opičím pralesem a nakonec se vydáme až k samotnému kráteru sopky na Jávě,“ shrnuje průvodkyně Vladimíra, která Indonésii zná jako své boty.

Největší buddhistický chrám světa Borobudur v indonéském Magelangu na JávěNejvětší buddhistický chrám světa Borobudur v indonéském Magelangu na Jávě

Odpočinek na nádherných plážích Sanur

Oblast Sanur je velmi oblíbená především pro své krásné písečné pláže a přírodu, která vás okamžitě pohltí a přivede vás do stavu naprosté pohody. Kromě odpočinku a opalování nabízí také možnost šnorchlování na korálových útesech nebo plavání s mantami. A pokud byste chtěli jen tak pozorovat nerušený podmořský život u pobřeží, můžete si půjčit paddleboard. 

Skrytý ráj v srdci oceánu

Na Lembongských ostrovech najdete pestrý podmořský svět a k tomu si odpočinete v místech, která jsou zběsilému turistickému ruchu vzdálená. Projížďkou po ostrově se seznámíte s poklidným životem místních, na zapomenutých plážích se vykoupete v blankytně modré vodě nebo si zašnorchlujete a poznáte zdejší podmořský život. 

Lembongské ostrovy mají spoustu nádherných pláží, na kterých nepotkáte téměř žádné turistyLembongské ostrovy mají spoustu nádherných pláží, na kterých nepotkáte téměř žádné turisty

Rituální očista v Tirta Empul

Při návštěvě hinduistického vodního chrámu Tirta Empul budete mít příležitost podívat se na rituální vodní očistu prováděnou místními obyvateli. Věří se, že očista pod třiceti sprchami chrámu zbavuje tělo přítomnosti zlých duchů. Vy si navíc budete moci tento rituál vyzkoušet na vlastní kůži! 

Jakmile vkročíte do tohoto posvátného místa, atmosféra vás pohltí a nejeden z vás pak bude přemýšlet nad tím, jestli voda z těchto posvátných pramenů má opravdu blahodárné účinky, jak se vypráví.

Tradiční rituál v hinduistickém vodním chrámu Tirta EmpulTradiční rituál v hinduistickém vodním chrámu Tirta Empul

Stále činná sopka v národním parku Bromo na Jávě

Z Malangu se vydáme džípem na dobrodružný výlet do národního parku Bromo. První zastávkou bude hora Penanjakan, ležící ve výšce 2 700 metrů n. m., kde uvidíte úchvatný panoramatický pohled na krajinu. Pak zamíříme přímo ke kráteru aktivní sopky. Jedná se o stále činný vulkán, takže z jeho nitra neustále vychází dým. Uslyšíte také hučení uvnitř vulkánu. Většině z nás energie tohoto místa zůstane v paměti po celý život. 

Sopka Bromo na JávěSopka Bromo na Jávě

Poznáte tradiční život na Bali

Kromě prozkoumávání skrytých míst a památek na Bali se můžete těšit na zážitek v podobě tance Kecak, tradičního balijského představení, které se odvíjí od balijských legend. A samozřejmě nemůžeme opustit Bali, aniž bychom ochutnali místní kuchyni. 

Pestrá a různorodá indonéská kuchyněPestrá a různorodá indonéská kuchyně

Načerpejte energii pravé Indonésie na našem novém zájezdu To nejlepší z Bali + VULKÁN BROMO NA JÁVĚ + LEMBONGSKÉ OSTROVY. V jedinečné společnosti naší průvodkyně budete mít šanci prozkoumat Indonésii z nové perspektivy.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024