Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

OTÁZKA TÝDNE: Mám očkování. Kam můžu cestovat právě teď bez zbytečných omezení?

Autor: Pavla Bartošová, Radynacestu.cz | Vydáno: 16. 9. 2021 | Přečteno: 2830x
Téma: Otázka týdne

Cestujte bez zbytečných omezení a vyplňování složitých formulářů v cizím jazyce! Máme pro vás tipy na země, kde si užijete dokonalou dovolenou a opatření se vás témeř nedotknou.

Podmínky pro cestování jsou mírnějšíPodmínky pro cestování jsou mírnější

Některé země mají opatření, ze kterých nevyjímají ani očkované cestovatele. Například před vstupem do Číny musí cestovatel absolvovat celkem čtyři testy a nastoupit povinnou karanténu. A další státy, jako například Indie nebo Nový Zéland jsou dokonce pro cestovatele nepřístupné.

Na druhou stranu je ale spousta těch, které si i teď můžete dopřát a bez komplikací. Kam tedy v současné době cestovat, abyste se vyhnuli omezením a nemuseli platit testy? Tady je náš výběr! 

V Evropě cestujete bez omezení

Evropa je pro očkované cestovatele v současné době přístupná bez problému téměř celá. Navíc má tu výhodu, že si nemusíte vyřizovat žádné vízum nebo pas.

Například takové Dánsko od 10. září upustilo od většiny restrikcí proti šíření onemocnění Covid-19, není tak mimo jiné nutné prokazovat se žádným potvrzením o bezinfekčnosti v restauracích.

Podobně je na tom také Maďarsko. To se těší otevřeným restauracím bez omezení už celé léto a povinnost nosit roušky je tu zavedena pouze v sociálních a zdravotních zařízeních.

Advent můžete trávit třeba ve VídniAdvent můžete trávit třeba ve Vídni

K sousedům bez zbytečných formulářů

Pokud byste se chtěli podívat k našim sousedům, tak Rakousko nově aktualizovalo a navýšilo platnost očkování až na 360 dní od druhé dávky vakcíny.

Ani němečtí sousedé vás nebudou nutit vyplňovat nepřehledné formuláře a pokud pojedete pozemní dopravou, pak se vyhnete této povinnosti i při cestě do Polska.

Využijte proto příležitosti a cestujte s námi ještě letos na adventní podívanou do sousedních zemí a zpříjemněte si tak předvánoční čas. Vyberte si v naší bohaté nabídce adventních zájezdů.

Stále po Evropě, a přece netradičně

Jestli se nebojíte předsudků, vyražte do Albánie. Tato země dokonalými přírodními vyhlídkami doslova přetéká. A nemusíte se bát, že byste dorazili do země bez moderní civilizace, některé kempy dokáží svou vybaveností opravdu překvapit.

I takové kempy najdete v AlbániiI takové kempy najdete v Albánii

Do Španělska s jedinou podmínkou

A pokud vezmete na milost i země, u kterých je potřeba vyplnit příjezdový formulář, určitě si užijete dokonalou dovolenou například i ve Španělsku nebo dokonce na Kanárských ostrovech. Kam jinam totiž letět než do temperamentního Madridu nebo slunné Barcelony? Nenechte si utéct zážitky a vydejte se s námi do Španělska! Podívejte se na přehled termínů, kdy můžete vyrazit.

Radnice v MadriduRadnice v Madridu

Nenašli jste v našem článku svou oblíbenou zemi? Nezoufejte! Je to pouze doporučení, kde jsou v současné době nejlepší podmínky. Pokud vám nevadí vyplnit nějaký ten formulář a dodržovat zavedená opatření, určitě se podíváte i do jiných zemí, jako je například Řecko nebo KyprStejně tak ale můžete vyrazit i mimo Evropu – třeba do Mexika nebo Kanady

Prozkoumejte podrobné podmínky cestování do dalších zemí na naší přehledné mapě, kterou pro vás pravidelně aktualizujeme. 

Pokud budete chtít vyrazit na vlastní pěst, doporučujeme ověřit si podmínky u jednotlivých přepravních společností. Pokud pojedete s námi, uděláme to za vás. 

NEJSTE OČKOVANÍ A PŘESTO BYSTE RÁDI VYJELI DO SVĚTA? Čtěte už v pondělí další Otázku týdne: Nejsem očkovaný. Kam můžu vyrazit právě teď?

Dokážete velké věci – poznávejte svět, poznávejte sebe!
Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024