Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

ROZHOVOR s cestovatelkou Alenou: Jak jsme na zájezdu do New Yorku poznali přátele na celý život

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 18. 12. 2018 | Přečteno: 1076x

Poznat svět a získat nové přátele? Paní Alena nás svým cestovatelským příběhem dojala a dala nám ten nejhezčí dárek k Vánocům. V tom příběhu máme totiž svou roli, ovšem hlavním tématem je přátelství. To vzniklo na zájezdu To nejlepší z New Yorku + MĚSTA VÝCHODU USA + NIAGARSKÉ VODOPÁDY na podzim roku 2018. Vraťme se ale na úplný začátek...

Washingtonem na kolech? Náhlý nápad, který se osvědčil.Washingtonem na kolech? Náhlý nápad, který se osvědčil.

1. Jak jste se dozvěděla o cestovní kanceláři Radynacestu.cz?

O vaší cestovní kanceláři jsme se nedozvěděli od nikoho konkrétního, ale z internetu, když manžel hledal zájezd na prodloužený víkend do Barcelony a podmínky vaší cestovky byly nejlepší, které našel. Jak cenově, tak i programově odpovídal tomu, co jsme chtěli navštívit.

2. Na konci září 2018 jste s průvodkyní Bárou Teplanovou byli s manželem v New Yorku. To ale nebyl váš první, a dokonce ani druhý zájezd s námi, že?

S Vláďou Soukupem v IstanbuluS Vláďou Soukupem v Istanbulu

Protože se nám zájezd do Barcelony po všech stránkách velice líbil, tak jsme neváhali s vámi jet na další zájezd do Istanbulu, také na prodloužený víkend. Tam jsme měli mladého průvodce, pana Vladimíra, který se nám věnoval na 1000 procent. Provázel nás nejen ve dne, ale i v noci ve svých volných hodinách a provedl nás i místy, kam se jindy turisté nedostanou. Poznali jsme dokonce podsvětí, skvělá místa, kde se dá najíst, a například i restauraci, kde pobýval Bill Clinton. Poprvé jsme na vlastní oči viděli břišní tanečnice – i můj manžel si ve svých 64 letech s nimi zatančil!

Ocitli jsme se také v kavárně, kde bylo nespočet vodních dýmek, a zažili jsme fandy fotbalu přímo při zápase místních fotbalistů, kdy nechyběly petardy, ohňostroje, zpěv atd. Krom velkolepých památek byl i tohle pro nás neskutečný zážitek, na který vzpomínáme, a s úsměvem vzpomínáme i na „našeho“ Vladimíra, který prý jezdí hodně i do Japonska... No a pak mi manžel k narozeninám koupil zájezd do podzimního New Yorku. 

3. New York byl pro vás zřejmě zajímavou zkušeností. Čím vás „Velké jablko“, a vůbec celý zájezd, zaujal a potěšil? 

Skupinka ve slušivých žlutých pláštěnkách u Niagarských vodopádů.Skupinka ve slušivých žlutých pláštěnkách u Niagarských vodopádů.

New York jsme znali pouze z fotek, z filmů. Ale skutečnost předčila naše očekávání. Byli jsme ohromeni vším, nelze jednotlivě popsat. Mrakodrapy, životem tady, příjemnými obyvateli, kteří se neustále usmívali, sochou Svobody, památníkem 11. září, Brooklynským mostem, Centrálním parkem... Opravdu nelze popsat, jaký dojem na nás New York udělal a i další místa, která jsme navštívili – Niagarské vodopády, Washington, Philadelphia atd. Vypisovat bych je mohla do rána.

Naše skupina se skládala z devíti členů a průvodkyně Báry. A hned jsme se všichni spřátelili, i když byl mezi námi docela velký věkový rozdíl, a možná i proto naše cestování bylo neskutečně krásné a pohodové. Naše Bára nás perfektně provázela, znala odpověď na každou otázku (což tedy nechápu!). Večeře s ní byly nádherné, prostě neskutečná pohoda.

4. Udělalo nám velkou radost, když jsme se dozvěděli, že jste v New Yorku našli nové přátele a uspořádali v Praze setkání. Jak vás to napadlo? A jak to celé dopadlo?

Setkání účastníků zájezdu do New Yorku v PrazeSetkání účastníků zájezdu do New Yorku v Praze

Když jsme se po ukončení zájezdu do New Yorku rozjeli do všech koutů republiky – nejen do Prahy, ale i Českých Budějovic, Pardubic, na Moravu, dokonce i do zahraničí – Bratislavy, tak nám bylo líto, že bychom se již nikdy neslyšeli, neviděli, a tak Bára (pozn. red. průvodkyně Bára Teplanová) založila skupinu na WhatsApp, kde si prakticky denně píšeme, posíláme fotky, prostě náš zájezd vlastně stále pokračuje.

A dohodli jsme se, že se sejdeme v předvánoční Praze. Všichni si udělali volno a 15. 12. jsme se opravdu do jednoho!!! sešli v restauraci u Karlova mostu. A donesli jsme si vzájemně dárečky (to napadlo každého, nebylo to dojednané). A od vaší cestovky nás čekalo překvapení – velice mile potěšily dárky (pozn. red. na cestovatele čekaly v restauraci balíčky s kalendáři).

Společně jsme už naplánovali další setkání, ale o něm zatím nemůžu víc prozradit... Uvidíme, jak nám naše setkávání dlouho vydrží, ale zatím je to prima. Jen pro zajímavost. V naší devítičlenné skupině byli tři lékaři a tři zdravotní sestřičky :-)

5. Chystáte se s námi v roce 2019 na další zájezdy? 

Zprava paní Alena s manželem a jedním z dalších cestovatelůZprava paní Alena s manželem a jedním z dalších cestovatelů

V budoucnu manžel plánuje, pokud to bude možné, zájezd s vaší cestovkou na západ Ameriky a možná se i domluvíme my všichni z našeho zájezdu na nějakou další společnou cestu, ale to čas ukáže.

Děkujeme paní Aleně za rozhovor. Díky Vám, ale i všem dalším našim cestovatelům, víme, že má cenu dělat zájezdy jinak. S vášní, přesvědčením, s využitím zkušeností, s láskou... A malá inspirace pro ostatní, jak být s námi pod vlivem cest a zažít velké věci i velká přátelství také v roce 2019.

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024