Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

S CIZÍ ŽENOU V CIZÍM POKOJI: 3 důvody, proč využít službu Sdílení pokoje a o co vůbec jde?

Autor: Jana Sobíšková, Radynacestu.cz | Vydáno: 5. 5. 2023 | Přečteno: 5110x
Téma: Tipy

Cestujete singl, ať už dobrovolně, nebo jednoduše proto, že nemůžete najít vhodného parťáka, který by mohl jet s vámi, a lámete si hlavu, jak to bude s ubytováním? Využijte naši službu a sdílejte pokoj s jiným sólo cestovatelem! Tady jsou 3 důvody, proč do toho jít…

Sdílejte hotelový pokoj s dalším cestovatelem!Sdílejte hotelový pokoj s dalším cestovatelem!

Předně si řekněme, že poznávací zájezdy CK Radynacestu.cz jsou od rána do večera nabité zážitky. V  hotelovém pokoji tak netrávíme víc času, než je nezbytné. Prakticky jen přespíme a jdeme dál.

Druhý fakt je ten, že ve skupině jsme samí cestovatelé – máme tedy mnoho společného a stále si máme co říct. Cestování je totiž nekonečné téma. Zpravidla se díky tomu skupina velmi brzy promění v jednu partu, která vám přirozeně sedne, ať už jste do ní přišli jako singl, dvojice, nebo třeba trojice. 

1. Finanční úspora

Na cestách je výhodnější utrácet za zážitky než ubytováníNa cestách je výhodnější utrácet za zážitky než ubytování

Nebudeme si lhát, hlavní motivací ke sdílení pokoje s dalším cestovatelem bývá přirozeně ekonomická výhodnost. „Jednolůžkové pokoje jsou zpravidla zpoplatněny, proto už řadu let umožňujeme našim cestovatelům sdílet spolu klasický dvoulůžkový pokoj a nedoplácet tak nic navíc,“ vysvětluje Martin Šimek, majitel CK Radynacestu.cz.

2. Sociální interakce

Sdílením pokoje může začít přátelství na další cestySdílením pokoje může začít přátelství na další cesty

Sdílením pokoje lehce navážete přátelství. Jak bylo řečeno, máte společné hobby. Můžete si před spaním popovídat, sdílet zážitky nebo svěřit pocity i zkušenosti. „Nezřídka se cestovatelé rovnou domluví na dalším zájezdu, na který by se mohli opět vydat společně,“ říká Renata Němcová, specialistka na zájezdy do Španělska.

3. Bezpečí

V hotelovém pokoji nemusíte být sami, pokud nechceteV hotelovém pokoji nemusíte být sami, pokud nechcete

Ve sdíleném pokoji se můžete cítit bezpečněji. Může být uklidňující, že v cizím městě a v cizím pokoji nejste sám, ale s dalším cestovatelem. Podle Veroniky Gerykové ze zákaznické péče CK Radynacestu.cz je služba hojně využívána. „O sdílení pokoje mají singl cestovatelé velký zájem, protože tím ušetří náklady za příplatek, který se v případě dražších destinací nebo delších zájezdů může přehoupnout i přes deset tisíc.“

A jak na věc?

Veškeré zájezdy, na které se přihlásil singl cestovatel stojící o sdílení pokoje, máme pod jednou pokličkou. Ve výpisu cest vidíte nápis „jeden muž/žena čeká na sdílení pokoje“. Stačí si zarezervovat své místo a dát nám vědět, že zpola obsazený dvoulůžkový pokoj doplníte.

Někdo čeká na sdílení pokojeNěkdo čeká na sdílení pokoje

Pokud ve vámi zvoleném zájezdu poznámku o čekajícím cestovateli nenajdete, vůbec nevadí. Buďte jím vy! Při rezervaci vyplňte kolonku, že o sdílení pokoje stojíte. Tento zájezd se automaticky objeví v sekci zájezdů pro singl cestovatele se zájmem o službu. Zároveň je vše anonymní, takže nikde nebudou viditelné vaše údaje. 

„Nemůžeme vám nikdy zaručit, že se podaří najít cestovatele, který s vámi pokoj bude sdílet, a skutečně ušetříte, ale je to určitě možnost, jak nevyhazovat finance oknem, seznámit se a přidat si na seznam cestovatelských zážitků další zkušenost,“ vysvětluje Veronika. 

Ačkoliv se na našich zájezdech dělilo o pokoj už nespočet spokojených cestovatelů, je také třeba zmínit, že tento styl nemusí být pro každého. Někdo preferuje soukromí a klid za každou cenu. Každý by se tedy měl rozhodnout podle svých vlastních potřeb a preferencí. 

Poznávejte svět, poznávejte sebe – i jeden druhého na cestách za zážitky s CK Radynacestu.cz!


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024