Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ: Jak jsme jeli po skluzavce v dolech, lodí po Königssee a výtahem k Orlímu hnízdu

Autor: Veronika Linhartová, Radynacestu.cz | Vydáno: 29. 11. 2019 | Přečteno: 2973x
Téma: Fotoreportáž, Orlí hnízdo

Veronika Linhartová je naše svědomitá účetní. I ona je ale duší velká cestovatelka, která si jezdí čistit hlavu tam, kde je vzduch nejčistší – do hor. Ty německé zatím probádané neměla. A tak se s přítelem vydali otestovat zájezd To nejlepší ze Salzburgu + ORLÍ HNÍZDO + KÖNIGSSEE a vyzkoušeli si jízdu na skluzavce v solných dolech, výstup k Hitlerovu sídlu i procházku kolem horských jezer. A co ještě zažili? 

MondseeMondsee

Naši třídenní cestu za putováním a poznáváním rakouských a německých krás jsme zahájili u nádherného jezera Mondsee, ležícího zhruba dvacet kilometrů od městečka Salzburg.

Mozartův rodný důmMozartův rodný dům

Po příjezdu do malebného Salzburgu jsme se vydali na prohlídku města a známých uliček, jakou je i Goldcasse. Celé městečko je oslavou W. A. Mozarta, který se zde narodil, což prozrazuje pohled na Mozart Geburtshaus. Měli jsme ale možnost vychutnat si i pravé Mozartovy koule či si poslechnout střípek jeho tvorby v podání klavíristy, jenž koncertoval na piáno u skladatelovy sochy.

Zahrady zámku MirabellZahrady zámku Mirabell

Navštívili jsme i kouzelné zahrady zámku Mirabell, kde jsme mimo jiné viděli Pegasovu kašnu či zahradu trpaslíků.

Pevnost Hohensalzburg rozkládající se nad městemPevnost Hohensalzburg rozkládající se nad městem

Procházkou podél řeky Salzach jsme se dostali až k pevnosti Hohensalzburg, tyčící se nad městečkem, kde nás čekala jízda více než sto let starou lanovkou, krásné výhledy na celé město i naučná prohlídka celého sídla.

Orlí hnízdo s nádhernými výhledy na okolní hory a krajinuOrlí hnízdo s nádhernými výhledy na okolní hory a krajinu

Druhý den jsme se po snídani vydali na Hitlerovo sídlo Kehlstein, známé jako Orlí hnízdo. Pod Orlí hnízdo nás vyvezly typické červené autobusy. Poté jsme vyjeli původním výtahem až na Orlí hnízdo, jež nám nabídlo nádherné výhledy do krajiny, kousek historie i pohled na zachovalý krb, který Hitler dostal od diktátora Benita Mussoliniho k padesátým narozeninám. Prošli jsme se také po terase, na které sedávala Hitlerova milenka Eva Braunová.

Likérka Enzianbrennerei GrasslLikérka Enzianbrennerei Grassl

Z Orlího hnízda jsme se přesunuli do nejstarší německé likérky Enzianbrennerei Grassl, kde nás místní průvodce vtáhl do procesu výroby různých druhů likérů, které se tu vyrábějí. Na závěr nás čekala ochutnávka šesti druhů těchto likérů. To potěšilo!

Typické kombinézyTypické kombinézy

A nyní vzhůru do podzemí! Oblékli jsme typické kombinézy a nasedli do vláčku, který nás svezl do solného dolu, kde nás čekalo povídání o těžbě soli, jež se na místě těží už od roku 1517. V rámci prohlídky jsme si také několikrát vyzkoušeli úžasnou podzemní skluzavku, projeli se loďkou a ochutnali slanou vodu přímo v solném dolu.

Kostel sv. Bartoloměje na jezeře KönigsseeKostel sv. Bartoloměje na jezeře Königssee

Třetí den jsme absolvovali projížďku po jezeře Königssee, kde jsme se pokochali krásami bavorských skal. Udělali jsme si také procházku k jezeru Obersee a navštívili kostel sv. Bartoloměje, kde jsme si mohli vychutnat některé z místních specialit... A to už byla krásná tečka za úžasným výletem. Všemi deseti doporučujeme! 

OberseeObersee

Vyvážený mix kultury, přírody a historie můžete stejně jako Veronika v příštím roce zažít i vy se zájezdem To nejlepší ze Salzburgu + ORLÍ HNÍZDO + KÖNIGSSEE. Odjíždíme z šesti různých míst v České republice! Zajeďte si vyčistit hlavu a poznat naše sousedy – Německo a Rakousko v jednom zájezdu. 


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024