Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

INOVATIVNÍ ZMĚNY NA LETIŠTÍCH: Konec omezování tekutin či zdržujícího odbavování elektroniky

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 20. 4. 2023 | Přečteno: 7244x
Téma: Ptáte se

Nová technologie 3D skenů na letištích vám umožní pohodlnější a rychlejší bezpečnostní kontroly. Jaké výhody vám počítačový tomograf na letišti přinese?

Současná omezení tekutin na letištích čekají změnySoučasná omezení tekutin na letištích čekají změny 

Připravte se na hladký a pohodlný průchod bezpečnostními kontrolami na letišti! Nebaví vás neustálé přelévání kosmetiky do malých lahviček nebo vytahování veškeré elektroniky z příručních zavazadel?

S revoluční technologií počítačové tomografie budete mít všechny své věci rychle a snadno zkontrolovány, aniž byste museli strávit hodiny v bezpečnostní frontě. Navíc už nebudete muset hlídat limit 100 ml pro objem tekutin.

Bezstarostný a pohodlný start vaší cesty

Od roku 2006 platí na letištích limit pouhé desetiny litru tekutin v jednom balení a tato pravidla se stala přítěží nejen pro cestující, ale i pro personál letiště, který musí kontroly provádět daleko důkladněji, což celý proces zpomaluje. Toto omezení vám nedovoluje vzít si na palubu letadla oblíbené nápoje nebo kosmetiku nad 100 ml, které nebyly zakoupeny v duty free zónách. A zároveň je také nutností z batohu či jiného příručního zavazadla vytáhnout veškerou elektroniku k důkladné kontrole.

Nová technologie 3D skenů je již v plném provozu na londýnském letišti London City Airport, kde svou funkci plní velice úspěšně. Brzy se jí dočká také Letiště Václava Havla, a tak i zde dostanou bezpečnostní kontroly zcela novou podobu.

3D skeny zrychlí proces bezpečnostní kontroly na letišti3D skeny zrychlí proces bezpečnostní kontroly na letišti

Tuto novinku budete mít možnost vyzkoušet na pražském letišti již v příštím či přespříštím roce na Terminálu 2, ze kterého se létá po Schengenském prostoru. Aktuálně na Terminálu 1 není kvůli prostorovému omezení decentralizované kontroly možné 3D sken implementovat do procesu detekčních kontrol, avšak po pozdějších stavebních úpravách se ho dočkáte i tam.

Co všechno vám počítačový tomograf na letišti přinese?

  • Nebudete se muset omezovat na lahvičky o 100 ml tekutiny v příručním zavazadle – hodnota bude navýšena až na 2 litry.
  • Větší množství tekutiny nebudete muset před vstupem vyhazovat.
  • Neutratíte spoustu peněz za pitný režim v duty free zóně.
  • Zmizí zdlouhavé vybalování a následné schovávání notebooku a dalších elektronických komponentů.
  • Zrychlí se celkový proces čekání ve frontě na terminál.

Nový 3D sken vám tak usnadní odbavení a zpříjemní samotné cestování letadlem, ať už vyrážíte nalehko, nebo na delší dovolenou.

Vybrat, kam na svou dovolenou poletíte, vám rádi pomůžeme. Z Prahy pořádáme letecké zájezdy téměř do 80 zemí. Poznávejte svět, poznávejte sebe! 


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024