Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

JARNÍ DETOX: Jak se budí život po cestovatelsku? 3 tipy na cesty za zážitky

Autor: Jana Sobíšková, Radynacestu.cz | Vydáno: 23. 1. 2023 | Přečteno: 1286x
Téma: Holandsko, Španělsko, Rumunsko, Gruzie, Tipy

Jaro symbolizuje nové začátky, nový život, znovuzrození. Je tedy ideálním časem pro detox. A my na něj půjdeme – jak jinak než po cestovatelsku. Otázka očisty mysli, těla i duše totiž nezní jak, ale kde. Vezmeme vás tam!

Očista těla i duše ve Finsku

Očistná finská saunaOčistná finská sauna

Ano, pojďme zdravě jíst, pít bylinné čaje, cvičit a meditovat. Takové rady vám dají všude a upřímně řečeno, víme i bez nich, že trávíme příliš času na sítích a měli bychom se víc hýbat…

Jenže jak to nejde z nás, tak to nějak nejde. Znáte to? A my jako cestovatelé známe místa, kde to z nás jde a půjde i z vás. Ta chuť, ten náhlý elán, pookřání, to skutečné probuzení se. Místa, která vás přimějí sáhnout po něčem zdravém na zub, protože vám to sami nabídnou. Místa, kde se bez přemýšlení budete oddávat hluboké meditaci, a to každým pórem svého těla. Třeba ve finské sauně, kam se rozhodně chystáme… Zapaříme (se) spolu v Helsinkách?

Roztančená Sevilla

Sevilla tančí flamencoSevilla tančí flamenco

Dalším místem vašeho jarního tání může být španělská Sevilla, kde se spontánně roztančíme v tónech flamenca, aniž bychom se do pohybu museli nutit. Neplánujte své skutky, jak být lepším, ale cesty, které vás k lepšímu já dovedou

Splynutí s přírodou v Gruzii

Rozkvetlá jarní GruzieRozkvetlá jarní Gruzie

Je pravda, že z každodenní rutiny jsme zvyklí myslet na plno věcí naráz a držet mozek v pohotovosti dýl, než je zdrávo. Chtělo by to tedy vypnout. Splynout s přírodou. Stát se součástí jarního bujení, nejen roztát, ale rozkvést… Takový přerod vám nabídne Gruzie se svou horskou atmosférou, výhledy, skalním městem i sopkou. 

Luštění záhad v Transylvánii

Záhadná TransylvánieZáhadná Transylvánie

V lůně čerstvě probuzené přírody se nemusíme ani snažit a samo nám v mysli vytane, na čem záleží. Co za co stojí a co nám v životě funguje, i co ne. Transylvánie se svými záhadnými lesy, hrady a kopci nám dá příležitost k přehodnocení možná všeho. Budeme třídit, uklízet si v hlavě. Detoxikovat mysl. Možná sami pak nepřijmeme každý hovor a tlačítko sociální sítě nebudeme chtít stisknout.

Na jarní dovolené s námi se zkrátka budete opíjet, a přece se nevrátíte s kocovinou. Jen pod vlivem cest – opilí jarem, zážitky a plni života! Poznávejte svět, poznávejte sebe.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024