Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Život v hausbótu, plavba loďkami šikhara, rušné trhy… Vydejte se za zážitky do indického Himálaje!

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 30. 10. 2023 | Přečteno: 571x
Téma: Novinka, Indie

Prožijte dobrodružství při cestě přes poklady Nového Dillí, Kašmír obklopený Himálajem až do Ladakhu. Připravili jsme pro vás nový zájezd Okruh Kašmírem a Ladakhem + NEJVYŠŠÍ HORSKÉ PRŮSMYKY INDICKÉHO HIMÁLAJE, kde společně s průvodkyní poznáte Indii z nové perspektivy.

Okruh Kašmírem a Ladakhem + NEJVYŠŠÍ HORSKÉ PRŮSMYKY INDICKÉHO HIMÁLAJEOkruh Kašmírem a Ladakhem + NEJVYŠŠÍ HORSKÉ PRŮSMYKY INDICKÉHO HIMÁLAJE

Jana Křížová, zkušená průvodkyně s bohatými znalostmi, společně se specialistkou Klárou Hrobníkovou připravily čtrnáctidenní program za skrytými perlami Indie. 

„Vyzkoušíte si život v hausbótu na jezerech Šrínagaru, vyvezete se lanovkou z Gulmargu k horskému vrcholu a projedete se na loďkách šikhara i nejvyššími horskými průsmyky,“ vyzdvihuje průvodkyně Jana.

Slavná horská silnice v Ladakhu

Pojedete po slavné horské silnici směřující do Léhu, hlavního města Ladakhu. Postupně budete stoupat až do výšky přes 3 000 metrů. Cestou vás budou doprovázet pohádkové výhledy, zelená údolí, horské ledovce a také veletok Indus. Kromě krajiny se bude po cestě měnit také kultura – mešity a súfijské svatyně začnou být nahrazovány buddhistickými kláštery a stúpami.

Nejvyšší silniční průsmyky světaNejvyšší silniční průsmyky světa

Na naší cestě narazíte i na magnetickou horu, o níž se říká, že se její silné magnetické pole staví proti gravitaci. Ve skutečnosti se ale jedná o optickou iluzi, vytvořenou jedinečným uspořádáním okolní krajiny. I když se zdá, že cesta vede do kopce, ve skutečnosti klesá.

Hausbóty a kemp u jezera Pangong

Okruh Kašmírem a Ladakhem obohacuje zážitkové ubytování v tradičních hausbótech na jezeře Nigeen a v kempu u jezera Pangong. V hausbótech si užijete autentický způsob života s úchvatnými výhledy na okolní přírodu, zatímco kempování u jezera Pangong vám umožní prožít noc uprostřed himálajských výšin.

Tradiční kemp na jezeře PangongTradiční kemp na jezeře Pangong

Náboženská a kulturní rozmanitost

Poznáte různorodá náboženství a kulturní dědictví Indie. Začneme v Novém Dillí, kde uvidíte impozantní minarety, které svědčí o bohaté islámské historii města. Směrem do Kašmíru se zase setkáte s mešitami a súfijskými svatyněmi – Kašmír je proslulý svou unikátní kombinací islámské a hinduistické kultury, která se tady snoubí ve velkolepých stavbách.

Hazratbal – nejposvátnější muslimská svatyně KašmíruHazratbal – nejposvátnější muslimská svatyně Kašmíru

Vrchol naší cesty bude v Ladakhu, kde budete mít možnost vidět buddhistické kláštery a stúpy. Tyto kláštery nejsou jen místy náboženského významu, ale také centrem učení a zachovávání buddhistické kultury. 

Bílé stúpy lemující zbytky královského paláce v městečku SheyBílé stúpy lemující zbytky královského paláce v městečku Shey

Vydejte se na Okruh Kašmírem a Ladakhem + NEJVYŠŠÍ HORSKÉ PRŮSMYKY INDICKÉHO HIMÁLAJE s naší průvodkyní Janou, která má skryté perly Indie v malíku, a poznejte rozmanitost cizích kultur.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024