Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Rumunská perla Sedmihradsko aneb To nejlepší z Transylvánie + ZÁCHRANNÁ MEDVĚDÍ REZERVACE + BUKUREŠŤ

Autor: Jana Sobíšková, Radynacestu.cz | Vydáno: 17. 2. 2022 | Přečteno: 1735x
Téma: Novinka, Rumunsko, Transylvánie

Transylvánie. Tajemná jako hrad v Karpatech. A že jich tam je! Ne nadarmo je nazývána Sedmihradsko... A karpatské štíty ve věčné mlze prošpikované lanovkami, jež rádi využívají i místní, kteří v horách táboří. V údolích bačové pasou svá stáda a kolem pobíhají pastevečtí psi. A taky můžete potkat medvědy, ale nejlépe ty v záchranné rezervaci, jejíž návštěva je na programu našeho nového zájezdu, kde vám To nejlepší z Transylvánie + ZÁCHRANNÁ MEDVĚDÍ STANICE + BUKUREŠŤ předvede naše průvodkyně Anežka Berkyová.

Tajemný hrad Bran v TransylvániiTajemný hrad Bran v Transylvánii

Anežka je zároveň autorkou programu zájezdu a jako taková celou trasu mnohokrát prošla. Co je podle ní na Transylvánii to nej? 

„Dává možnost nabažit se neotřelého spojení architektonického brutalismu s romantickým slohem 19. století, zažít mix kulturních vlivů Maďarů, Valachů, Němců i Turků, nechat se okouzlit klidem venkova s rozmanitým folklorem. V neposlední řadě poznat boj za ochranu zvířat v zemi, kde je legální zabíjet psy, to všechno jsou důvody, proč se do Transylvánie vydat.“ 

Tradiční architektura venkova TransylvánieTradiční architektura venkova Transylvánie

Tak ji zkuste, tu krásku tajuplnou, barevnou i ponurou, romantickou i zachmuřelou, plnou výrazných chutí, tradic a staveb. Rozhlédnete se z Tampy na červené střechy Brašova, uvidíte nespočet tvrzí, hradů a věží

Objevte kouzlo TransylvánieObjevte kouzlo Transylvánie

Posilníte se rumunskou dršťkovou se smetanou a chilli papričkou či grilovanými masovými válečky plnými koření. Ucítíte vůni kouře linoucího se do hor i z nich a nasajete lehce strašidelnou atmosféru kraje, odkud pochází Drákula.

Užijte si naši novinku To nejlepší z Transylvánie + ZÁCHRANNÁ MEDVĚDÍ REZERVACE + BUKUREŠŤ!

Dokážete velké věci - poznávejte svět, poznávejte sebe!


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024