Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Vychutnejte si atmosféru středověkých měst i francouzskou kuchyni – až ocitnete se v Okcitánii!

Autor: Jana Sobíšková, Radynacestu.cz | Vydáno: 6. 1. 2023 | Přečteno: 535x
Téma: Novinka, Francie

Že je jižní Francie krásná, o tom není pochyb. Přesvědčí vás ostatně sama, když zahraje na všechny vaše smysly. Okouzlí vás středověkými hradbami města Carcassonne i rozhledem z Notre-Dame-de-la-Garde. Ošálí váš zrak epickou produkcí slavných obrazů v zatopeném lomu, k chuti vám naservíruje ústřice, ančovičky i šumivé víno, a Provence vám dá výhledy, které inspirovaly Vincenta van Gogha. Z pod rukou specialistky Karolíny Petrové vznikla letecká novinka To nejlepší z Okcitánie + PROVENCE + HRAD CARCASSONNE.

Hradební město Carcassonne v OkcitániiHradební město Carcassonne v Okcitánii 

Jižní Francie? Okcitánie! Průvodkyně Ivana Fabiánová má v patách každý její kout a ví o místech, která přeje zažít i vám. „Cestovatele vezmu k fascinujícím hradbám města Carcassonne, zapsaného na seznamu UNESCO. Čekají nás římské památky a jejich středověká atmosféra a v neposlední řadě skvělá francouzská gastronomie od ústřic po víno.“

Citadela Les Baux-de-Provence, někdejší šlechtické sídloCitadela Les Baux-de-Provence, někdejší šlechtické sídlo

Od prvního dne nevyjdete z úžasu. Postarají se o to nevšední zážitky, kromě zmíněného třeba pohled na středověkou citadelu v Les Baux-de-Provence, v níž sídlila vlivná provensálská šlechta a zanechala tady svou věčnou stopu. V bývalých vápencových lomech pak Carrierès de Lumières, velkolepá multimediální show, spočívající v promítání obrazů slavných umělců. 

Slavný Avignonský mostSlavný Avignonský most

Přespíte v Avignonu a celý ho prošmejdíte. Prohlédnete si papežský palác, starobylé kostely, projdete si středověké uličky i slavný Avignonský most. Městské hradby ze 14. století stojí dodnes. Můžete si opatřit suvenýry mezi iluzivně malovanými domy.

Pont du Gard, nejznámější francouzský akvaduktPont du Gard, nejznámější francouzský akvadukt

Další památkou ze seznamu kulturního dědictví UNESCO, kterou uvidíte, bude Pont du Gard, mistrovské dílo římského stavitelství a nejznámější akvadukt ve Francii. Budete se toulat městem Narbonne a obdivovat jeho starobylé krásy, jako třeba majestátní gotickou katedrálu St-Just-et-St-Pasteur.

Stará rybářská vesnice GruissanStará rybářská vesnice Gruissan

Ve vyhlášeném podniku Les Grands Buffets pak snězte, co se do vás vejde. Steaky, mořské plody, polévky, sýry či sladkosti. Půjde o pravý gastro zážitek z francouzské kuchyně. Ve staré rybářské vesnici Gruissan na vás čekají čerstvé ústřice a městečko Limoux, proslavené prvním šumivým vínem na světě, pro vás má degustaci v místním vinařství. Zkrátka, gurmáni si přijdou na své!

Slavné francouzské přístaviště MarseilleSlavné francouzské přístaviště Marseille

V druhém největším městě Francie, Marseille, se rozhlédnete na město od baziliky Notre-Dame-de-la-Garde a projdete se kouzelným přístavem. Úzké stupňovité uličky, tichá náměstí a krásná průčelí z 18. století vás nadchnou. Dalším městem, kterým vás průvodkyně Ivana provede, bude Perpignan, kde si dáte společnou večeři, než půjdete spát. Během několika dní už pod několikerým nebem…

Inspirující ProvenceInspirující Provence

Přidejte se k zájezdu To nejlepší z Okcitánie + PROVENCE + HRAD CARCASSONNE a obohaťte se o nezapomenutelné zážitky. Mějte oči dokořán, přivoňte, koštujte a nechte na jazyku, než polknete. Vychutnejte si doušek po doušku skrytou perlu jižní Francie až do dna, jako sklenku toho nejlepšího šumivého vína.

Poznávejte svět, poznávejte sebe!

Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024