Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Zažijte město ostrovů, okrových domků, gastro delikates a saunování. Vítejte v Helsinkách!

Autor: Jana Sobíšková, Radynacestu.cz | Vydáno: 27. 1. 2023 | Přečteno: 532x
Téma: Novinka, Helsinky

Socha nahé mořské panny připomíná zrození Helsinek z moře. To brázdí rybářské čluny a ryby se tu prodávají přímo z lodí. Rozhlédněte se na město z knižního nebe a prožijte večery v pravé finské sauně! Specialistka zájezdů Barbora Koníčková pro vás přichystala zájezdovou novinku To nejlepší z Helsinek + FINSKÁ SAUNA + POBŘEŽNÍ MĚSTEČKO PORVOO. Městem ostrovů a přátelských obyvatel s láskou k saunování vás provede Eva Staňková.

Helsinky, město z mořeHelsinky, město z moře

Barča Koníčková líčí, čím ji Finsko oslovilo a inspirovalo k sestavení programu pro nový zájezd: „Finsko jsem si vybrala jako tajuplnou zemi tisíce jezer. Jeho hlavní město Helsinky je moderní město plné nádherné moderní architektury a tajemné historie. Jedna z nejkrásnějších památek pro mě osobně je určitě knihovna Oodi.“

Moderní, nádherná budova knihovny Oodi představuje podle Barči „obývací“ pokoj národa. Jde o rušné místo plné knih a středisko všemožných spontánních aktivit. 

Interiér knihovny Oodi, druhý Interiér knihovny Oodi, druhý "obývák" místních

„Jednoznačně pak nejnavštěvovanější památkou v Helsinkách je velkolepá námořní pevnost Suomenlinna, která je zapsaná na seznam kulturního dědictví UNESCO,“ zdůrazňuje specialistka.

Někdejší vojenská pevnost SuomenlinnaNěkdejší vojenská pevnost Suomenlinna

K té se dostanete vodním autobusem. Připluje s vámi až k ostrovu, kde se jedna z největších námořních pevností světa nachází. Prohlédněte si válečnou ponorku, prozkoumejte bunkry i muzea, projděte si místní kavárny a osvěžte se koupelí na písčité pláži.

Porvoo, jedno z nejstarších finských městPorvoo, jedno z nejstarších finských měst

Samostatný výlet si udělejte do starobylého městečka Porvoo… „To je oproti zbytku Finska zachovalý ostrůvek nezničené historie. Porvoo je jedno z nejstarších i nejkouzelnějších měst ve Finsku. Je dlážděné úzkými uličkami, lemované malými barevnými dřevěnými domky,“ přibližuje Barča.

Tržiště Vanha KauppahalliTržiště Vanha Kauppahalli

A proč Helsinky navštívit podle průvodkyně Evy? „Protože byly dlouho opomíjeným severským městem, které ale rozhodně stojí za to! A musí se prostě zažít. Ideální je projít nějaká muzea, nasát tu atmosféru, kochat se rozličnou architekturou, vidět Oodi. A pak si na jeden den zajet do Porvoo, výlet jako z jiného světa! A co je nejlepší? Rozhodně jídlo ve Vanha Kauppahalli :)“

Užijte si pravou finskou saunuUžijte si pravou finskou saunu

Všude tam vás vezme, protáhne jak muzei, tak kavárnami a určitě nevynecháte ani místní gastro specialitu – hlemýždě. Ty tady milují a připravují na mnoho rozličných způsobů. A kdybyste se nakonec k ochutnávce nerozhoupali, pohoupe vás moře, až ho budete brázdit lodí mířící na ostrovy a ostrůvky k prozkoumání.

Dejte si s námi To nejlepší z Helsinek a chyťte tu správnou severskou vlnu, která vás po celodenním sběru zážitků vysadí k relaxu v pravé finské sauně!

Poznávejte svět, poznávejte sebe!

Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024