Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

SEZNAMTE SE S ŘIDIČEM ROSŤOU. Vaším parťákem na cestách

Autor: Pavlína Sedláčková, Radynacestu.cz | Vydáno: 26. 2. 2024 | Přečteno: 1126x
Téma: Autobusové zájezdy, Nastuptesi

Setkali jste se už s Rosťou, naším řidičem autobusu? Máme pro vás zákulisní pohled na jeho život na cestách! Dozvíte se, jak dlouho už má volant pevně v rukou, kde ho můžete potkat a co všechno zažil během svých dobrodružných výprav.

SEZNAMTE SE S ŘIDIČEM ROSŤOU. Vašim parťákem na cestáchSEZNAMTE SE S ŘIDIČEM ROSŤOU. Vašim parťákem na cestách

Sympaťák Rosťa je v naší flotile od roku 2017. Řízení a „autobusáctví“ ho však provází téměř odjakživa.

Už od mlada ho to k řízení a vozidlům táhlo, po vojně si udělal řidičák na autobusy a začínal jako linkový řidič pro ČSAD. Potkat jste ho mohli třeba v Ostravě. Po nějaké době začal obsluhovat tzv. zájezdovky – dálkové autobusy, které brázdily pobřeží Chorvatska, Itálie nebo Řecka.

Jeho heslem na cestě je klid a bezpečná jízda

Cestování je pro něj nejen práce, ale i koníček. Rád poznává nová místa i věci. Na své práci vyzdvihuje to, že může být v kontaktu s lidmi, především těmi dobře naladěnými, kteří se těší vstříc novým zážitkům.

„Když v České republice přivítám ospalé a unavené cestující, kteří se v autobuse promění v nadšené cestovatele a na konci své cesty vystoupí všichni s velkým úsměvem na tváři. To je ten moment mé práce, který si opravdu užívám,“ zmiňuje Rosťa.

Řidič Rosťa u nového autobusu MAN Lion's CoachŘidič Rosťa u nového autobusu MAN Lion's Coach

Nedovede si představit zaměstnání, ve kterém by musel stát 8 hodin u pásu nebo sedět před počítačem. Nejraději jezdí směr Balkán a miluje Řecko. Je to dáno především krásnou přírodou a scenériemi za oknem podél cest. Vše si zde žije svým ne tolik zmodernizovaným a rychlým životem a věci se tu dají řešit v klidu, jak říká.

Řidičský průkaz D+E mu umožňuje řídit autobus také s přívěsem, což je užitečné, pokud plánujete například zimní dovolenou nebo lyžák.

A čemu se věnuje Rosťa ve svém volném čase?

Rád si zajede zalyžovat do Alp. V létě pak klidně zamíří za odpočinkem k moři. I v osobní rovině dává přednost pozemní dopravě, a tak raději vyráží klidně do Chorvatska autem. Letadlem lítá příležitostně, nemá rád stroje, které nemůže ovládat a mít pod kontrolou. :) To ale klidně poruší, pokud se jedná o fotbal. Jako věrný fanoušek anglického fotbalového klubu Tottenham Hotspur riskne i cestu letadlem.

Zároveň je vášnivý motorkář. Doma si rád odpočine při sekání trávy na svojí zahradě, zajde na Baník a pravidelně si užívá procházky se svým čtyřnohým věrným kamarádem.

Rosťa s průvodkyní na cestě po EvropěRosťa s průvodkyní na cestě po Evropě

Na cestách se najde vždy něco zajímavého, třeba když jsme v Anglii omylem vjeli do lesa, ze kterého se s autobusem náramně couvalo. Nebo když cizí auto stálo v zákazu, kde autobus nemohl projet, museli jsme spolu s cestujícími auto ručně posunout,“ popisuje některé ze svých historek.

Rosťa vám zajistí bezpečí, skvělý servis a k tomu i zábavu napříč Evropou. Potkat ho můžete například na našich autobusových zájezdech nebo v případě, že byste si chtěli jeden z našich autobusů pronajmout.

 

 


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024