Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

VIDEOMEDAILONEK průvodkyně Barči Šupíkové: Dostat se lidem pod kůži, dát do cestování kus srdce

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 7. 4. 2016 | Přečteno: 2096x

Barbora Šupíková je člověk, který se k průvodcování dostal skrze svou lásku k Itálii. Cestování pro ni není jen práce nebo zábava, ale styl života. Jsme rádi, že do něj zapadá i průvodcování pro Radynacestu.cz a pohledná studentka italianistiky se vám teď může představit jako jedna z našich tváří ve svém medailonku.

S cestovní kanceláři Radynacestu.cz Barča Šupíková spolupracuje od roku 2012. Začalo to jedním zájezdem na zkoušku, následovala spokojenost na obou stranách a teď je Barča neodmyslitelnou součástí týmu nejen průvodců Radynacestu.cz, ale i autorů Magazínu.

Baví ji seznamovat lidi s místy, která by v cestovatelských průvodcích nenašli. Ukázat jim dějinné souvislosti, prozradit zkátka něco víc. Všechny tištěné průvodce ovšem do jednoho pytle nehází – ten o vatikánských muzeích, který sama napsala, klientům ráda předává. I v něm totiž najdete zajímavosti, které obvykle zůstávají turistům utajeny.

Barča má odmalička blízko ke kultuře, hraje na klavír, cestuje, čte… Studuje italianistiku a pochopitělně tak nejčastěji provází vědění chtivé turisty Římem nebo třeba Neapolí. V obou městech měla možnost nějaký čas žít a jak sama říká, dostat se místním lidem takzvaně pod kůži, poznat jejich charakter, způsob života, tradice. 

Má ráda přírodu, ale ruch velkoměsta nedokáže opustit. Jedním z takových měst, které si získalo kus Barčina srdce, je i Budapešť a obzvláště pak v adventním čase.

V budoucnu by se ráda věnovala česko-italským vztahům, pronikla do diplomatických kruhů a zároveň si odskakovala k překladům. Do té doby vám ale bude dělat společnost na cestách za poznáním pod hlavičkou cestovní kanceláře Radynacestu.cz.

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024