Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

AKTUÁLNĚ Z HOLANDSKA: Je to mimořádné! Přijeďte, ať si té atmosféry užijete, vzkazuje Ria

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 13. 7. 2020 | Přečteno: 971x

Ria se v Holandsku narodila. Pochází z Hoofddorpu a do Amsterdamu jezdí coby turistka. Koronavirová opatření ji zásahla hlavně osobně. Chyběl jí kontakt s lidmi a chybí pořád, na druhou stranu si Amsterdam po dlouhé době užila bez davů dalších turistů. S nadsázkou říká: „Konečně z Holandska taky něco máme.“  A co radí? Přijet co nejdříve, abyste stihli zažít tu mimořádnou atmosféru poloprázdného města, potažmo celé země. 

Ria (uprostřed) posílá pozdravy z HolandskaRia (uprostřed) posílá pozdravy z Holandska

1. Kde a jak dlouho žiješ a co v zemi děláš?

Ahoj, jmenuji se Ria a jsem rodačka z Holandska, pocházím z malebném městečka Hoofddorp, které leží asi 27 km od hlavního města Amsterdam. Pracuji jako manažerka úřadu práce v Hoofddorpu.

2. Jak se ti v souvislosti s koronavirem změnil život? 

Můj život se převrátil totálně vzhůru nohama od doby, co začal humbuk kolem pandemie. Jsem velmi společenská osoba a ráda neustále vymýšlím nějaké aktivity. Mojí největší vášní je však basketbal, který jsem kvůli koronavirové epidemii musela pověsit na hřebík skoro na 4 měsíce.

Do práce nyní docházím jen jednou týdně a zbytek dní jsem na home office, což se mi vůbec nelíbí, protože miluji každodenní kontakt s lidmi.

Ria je velmi společenská, hraje basketbal a tenisRia je velmi společenská, hraje basketbal a tenis

3. Jak obvykle trávili svůj volný čas místní a jak ho tráví teď? Vidíš nějaké rozdíly?

Ještě před pandemií všichni pořádali různé garden party, ve většině měst se také pořádaly hudební festivaly, lidé jezdili k moři, ale v březnu všechny aktivity utichly a všichni se začali více distancovat, zůstávali doma.

Momentálně se snažím hodně času trávit venku, jezdím na kole se svým manželem. Dokonce jsem začala chodit na venkovní fitnessová cvičení, protože fitnessová centra jsou stále zavřená. Situace se zlepšuje, můžete dělat v podstatě všechno, ale striktně se dodržuje pravidlo 1,5 metru vzdálenosti od ostatních lidí.

4. Jsou nějaká opatření či omezení, která v zemi trvají dodnes? Na co bychom se měli připravit?

Musíme nosit roušky v hromadné dopravě a na letišti. Jak jsem již uvedla, tak se striktně dodržuje pravidlo 1,5 metru, na jehož dodržování dohlíží policie. Jinak hospody a restaurace jsou otevřeny bez jakýchkoliv restrikcí.

Festivaly a velké akce jsou zatím nemožné, a tak podobné fotky letos zřejmě nevzniknouFestivaly a velké akce jsou zatím nemožné, a tak podobné fotky letos zřejmě nevzniknou

5. A jak je na tom turismus v lokalitě, kde žiješ? 

Turismus v zemi celkově utichl. Byla jsem minulý týden v Amsterdamu a velmi jsem se divila, že je tam stále tak málo lidí a turistů. Vidím v tom však jistá pozitiva pro místní, konečně z Holandska taky něco máme (smích).

6. Myslíš si, že je cestování do této země v současné chvíli bezpečné?

Osobně si myslím, že je teď ta nejlepší doba do Holandska zavítat. Takovou atmosféru, která teď panuje v Amsterdamu, tu už nezažijete. Žádné davy turistů a žádné fronty, najíte se, kde si zamanete, a ne tam, kde prostě mají místo...
Určitě přijeďte co nejdříve, ať si té výjimečné atmosféry ještě užijete! 

Vychutnejte si zájezdy za nejpoutavějšími místy Holandska už teď a prožijte je komorně, v partě cestovatelů a s pohodovým průvodcem. 

Aktuální doporučení a opatření k cestám nejen po Evropě najdete v interaktivní mapě na webu CK Radynacestu.cz.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024