Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ: Jak jsme v New Yorku zamáčkli slzu, okoukli Manhattan a ochutnali nejlepší hot dog!

Autor: Ivana Procházková, Radynacestu.cz | Vydáno: 20. 3. 2020 | Přečteno: 2056x
Téma: Fotoreportáž, New York

New York, New York! Jak sladce to zní... Vedle těšení se je tam ale vždycky špetka obav. Musíte letět přes oceán, všude bude hodně lidí, v mapě metra a ulic aby se vyznal sám Einstein. O poznání líp to jde s průvodcem. A taky s tím, koho máte rádi. Naše specialistka Ivana Procházková vyrazila v lednu do New Yorku s manželem, tak trochu na svatební cestu... A s malým Procházkou v břiše! Jak se jim tam líbilo a co všechno stihli poznat? Podívejte se na jejich fotoreportáž. Termíny zájezdů do New Yorku máme vypsané až do února 2021!

Přílet do New YorkuPřílet do New Yorku

Díky jasnému počasí jsme měli možnost během příletu na letiště Johna F. Kennedyho v New Yorku vyhlížet v dálce jižní Manhattan. O to víc jsme se těšili, až vše uvidíme zblízka.

Ground ZeroGround Zero

Po ubytování nás průvodkyně Bára vzala na večerní procházku, abychom se lépe přizpůsobili místnímu času (- 6 hodin). Navštívili jsme památné místo Ground Zero, kde se nacházejí dva pietní „bazény“ připomínající dvě zřícené budovy Světového obchodního centra a oběti útoků 11. září.

Plavba k soše SvobodyPlavba k soše Svobody 

Druhý den nás čekala jedinečná plavba k soše Svobody, která zahrnovala i návštěvu ostrova imigrace Ellis Island. Jen těžko se člověk dokáže vcítit do přelomu 19. a 20. století, kdy tisíce a tisíce Evropanů připlouvaly do New Yorku s vidinou svobody a nového života.

Central ParkCentral Park

Město New York má každý z nás spojeno s mnoha filmy a téměř na každém rohu se vám jeden filmový záběr vybaví. Nejinak tomu bylo při naší společné procházce po Central Parku – kolik filmů či seriálů natočených v Central Parku byste napočítali vy?

KluzištěKluziště

V zimě lze objevit spoustu kluzišť, kde si můžete půjčit brusle a užívat si jako pravý Newyorčan volno po práci. Na fotce vidíte Hotel Plaza a Trump Tower, ale zabruslit si můžete i před Rockefellerovým centrem, na Pier 17 s výhledem na Brooklyn Bridge a na mnoha dalších místech. My tím byli nadšeni!

Empire State BuildingEmpire State Building 

Na New York lze shlížet z mnoha míst – z One World Observatory, Top of the Rock, při letu helikoptérou... Jednou z nejnavštěvovanějších vyhlídek je ovšem Empire State Building, kterou nově doprovází i skvělé videoprojekce nejen o samotné stavbě budovy.

Times SquareTimes Square

Ne nadarmo se New Yorku říká „město, které nikdy nespí“. Na slavném Times Square je velká koncentrace lidí 24 hodin denně, 365 dní v roce. Světelné billboardy vás nejčastěji lákají na divadelní představení na Broadwayi, televizní pořady nebo nejnovější filmy.

Nákupy ve Woodbury Common Premium OutletsNákupy ve Woodbury Common Premium Outlets

Příjemným zpestřením našeho zájezdu byl fakultativní výlet do města obchodů „Woodbury Common Premium Outlets“. Na skvělé doporučení průvodkyně Báry jsme nákupy ukládali do kufru, aby nám ke konci dne neupadly ruce. Naprostá rada nad zlato! :)

Přípravy na oslavyPřípravy na oslavy

Vrcholem naší cesty byly oslavy čínského Nového roku v čínské čtvrti. Červená barva tu symbolizuje štěstí a bohatství, často se výzdoba kombinuje se žlutou či zlatou barvou. Zlé duchy je nutno zahnat hlukem praskacích koberečků, střílejících konfet nebo petard.

Fotka ve večerních uličkáchFotka ve večerních uličkách 

Večerní atmosféra města je opravdu kapitola sama pro sebe – doporučujeme přepravit se na druhý břeh East River, abyste se mohli pokochat výhledem na jižní Manhattan nebo natrefit stejně jako my na ikonický Manhattan Bridge. Naši průvodci znají ty nejzajímavější uličky a místa pro focení.

Před divadlem ApolloPřed divadlem Apollo

Poslední den jsme navštívili chodník slávy – ten, který se nachází před divadlem Apollo ve čtvrti Harlem. Dopoledne nás čekal ještě další jedinečný zážitek, a to možnost navštívit i pravou harlemskou mši.

Ochutnávka místní kuchyněOchutnávka místní kuchyně

Nejen před odletem, ale kdykoliv během zájezdu je potřeba se posilnit, tak můžete využít některého z nespočtu pouličních stánků. Dá se říci, že tím „nejtradičnějším“ je Nathan´s Famous Hot Dogs a nutno říci, že je opravdu vynikající!

Věříme, že se do New Yorku ještě někdy podíváme. Pojedete s námi? Zájezdy do New Yorku máme vypsané až do února 2021! 


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024