Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ: Srí Lanka očima cestovatelů aneb Proč se vám do srdce vryje lví silou

Autor: Jana Dyršmídová, Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 31. 8. 2017 | Přečteno: 5994x
Téma: Fotoreportáž, Srí Lanka

Každá země vypráví příběhy, jen je třeba je pozorně poslouchat a taky fotit a fotit, aby ty příběhy časem neztratily pointu. Srí Lanka není v naší nabídce dlouho, ale zabydlela se v srdcích našich cestovatelů velmi rychle, stejně jako kdysi okouzlila průvodkyni Janu Dyršmídovou, která pro vás zachytila nejzajímavější momenty zájezdu To nejlepší ze Srí Lanky. Mrkněte!

Jak jsme jeli na zájezd na Srí Lanku s průvodkyní Jančou DyršmídovouJak jsme jeli na zájezd na Srí Lanku s průvodkyní Jančou Dyršmídovou

Milé a přátelské uvítání na Srí Lance po příletu do Kolomba. Královský kokos nás parádně osvěžil a s úsměvem jsme mohli vyrazit za prvním dobrodružstvím.

Přivítání se neslo v duchu pohostinnosti místníchPřivítání se neslo v duchu pohostinnosti místních

Pravidelná sloní lázeň je denní součástí a my ji pozorovali ve stínu restaurace při chutném obědě. Tohle doma z okna prostě neuvidíte.

Sloni ve volné přírodě i jako dělníci - i to je Srí LankaSloni ve volné přírodě i jako dělníci - i to je Srí Lanka

Naši cestovatelé se k nám rádi vracejí. Na fotce jedna "z našich věrných" s mou maličkostí, průvodkyní Janou Dyršmídovou. Opětovné setkání je vždy víc než milé, a tak jsme se musely zvěčnit při prohlídce města zapsaném na seznamu UNESCO Polonnaruwa.

Bez společné fotky s naší věrnou cestovatelkou by se to neobešloBez společné fotky s naší věrnou cestovatelkou by se to neobešlo

Před chrámem posvátného Budhova zubu v Kandy, kde se každoročně koná nádherné procesí v čele s tzv. maligávským slonem. Jednoho z nich, nejdéle sloužícího, je možné spatřit v areálu chrámu.

Fotka naší skupinky před chrámem Budhova zubu v KandyFotka naší skupinky před chrámem Budhova zubu v Kandy

Proč nevyzkoušet trošku odlišnou módu? Kalhoty nás už přestaly bavit, a tak jsme se zahalily do krásných a pestrých barev sarí... Sluší nám to?

Jak jsme se oblékali do sárí aneb Kultura Srí Lanky na vlastní kůžiJak jsme se oblékali do sárí aneb Kultura Srí Lanky na vlastní kůži

Po náročných procházkách jsme náš zájezd museli na večer trochu rozpumpovat. Dva v jednom - oslavou narozenin našeho průvodce a doplněním energie na další den ochutnávkou místního alkoholu.

Posezení s našimi cestovateli bylo příjemným oddechemPosezení s našimi cestovateli bylo příjemným oddechem

Kousek od hotelu se nám nabídl krásný pohled na vodopád. Tato fotka se nikdy neměla dostat na veřejnost, aby neposkvrnila vážnost průvodce... Blog má ale dlouhé prsty :-D

Ty vodopády jsou úžasné! Ale ne, že tohle někomu ukážete...Ty vodopády jsou úžasné! Ale ne, že tohle někomu ukážete...

Po pár zvládnutých kilometrech nás čekala odměna v podobě tzv. "Konce světa", kde nadmořská výška 880 m.n.m vyčarovala dechberoucí výhled na okolí. Nádherný zážitek. 

V 880 metrech nad mořem trochu foukalo, ale nikomu to nevadiloV 880 metrech nad mořem trochu foukalo, ale nikomu to nevadilo

Konec světa a pohled na krajinu z vyhlídky, která je součástí desetikilometrové túry Hortonskými pláněmi. Tenhle výhled za těch pár kilometrů v nohách rozhodně stál. Dáte nám za pravdu? 

Nádherný výhled do krajiny. Takových nabízí Srí Lanka nesčetně...Nádherný výhled do krajiny. Takových nabízí Srí Lanka nesčetně...

Lví skála nebo-li Sigiriya je jedním ze symbolů a tajů Srí Lanky. Výstup po dvanácti stech schodech protkaný freskami a Lví branou je nazapomenutelný. Srí Lanka se vám zkrátka zaryje do srdce lví silou.

Lví skála, místo, které na Srí Lance nesmíte minoutLví skála, místo, které na Srí Lance nesmíte minout

Prožijte to s námi a poznejte krásu cestovatelských okamžiků během našich zájezdů na Srí Lanku. Na viděnou!

Jana Laníková

Jana LaníkováPrůvodce Radynacestu.czExpert Radynacestu.cz

Těmito místy Vás provedu osobně

To nejlepší z Dubaje + ABÚ DHABÍ
27. 4. – 1. 5. 2024

Vyberte si z mých 29 zájezdů


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024