Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ: Historický klenot jménem Štětín, tajemná Rujána nebo roztomilí skřítci ve Wroclawi

Autor: Karolína Petrová, Radynacestu.cz | Vydáno: 11. 11. 2019 | Přečteno: 2153x
Téma: Fotoreportáž, Polsko

V červenci se měl uskutečnit první zájezd na sever Polska, tentokráte do západních Pomořan, a tak jsme ani na chvíli neváhali a vypravili se jej otestovat. Cesta byla náročnější, autobusy na polských dálnicích totiž musejí jezdit pomaleji než u nás, ale díky poutavému povídání Vladimíra Šmehlíka, našeho průvodce, rychle utíkala. Než nám stačil vše doříct, už jsme dorazili na hotel do Štětína, kde jsme se ubytovali a vyrazili poznávat To nejlepší ze Štětína + RUJÁNA + OKOLÍ.

Nábřeží ve ŠtětíněNábřeží ve Štětíně

Prošli jsme se kolem bez nadsázky nejkrásnějších cihlových budov, jaké jsme kdy spatřili, a kolem Národního muzea a vládních budov jsme došli až ke břehům řeky Odry. Na opačné straně řeky se rozprostírají ostrovy, kde to žije – starý přístav, ruské kolo, městská pláž, bary a relax. Pro každého něco.

Opera ve ŠtětíněOpera ve Štětíně

Pro mě osobně byla tím nejhezčím zážitkem ze Štětína moderní budova filharmonie. WOW!

SkanzenSkanzen

Druhý den ráno jsme vyrazili do Skanzenu Slovanů a Vikingů, podívali jsme se, jak tyto kmeny kdysi žily, vyzkoušeli jsme, co se dalo, a završili to výbornými koláčky a perníky z kamenné pece.

SvinoústíSvinoústí

V Mezizdrojích i Svinoústí jsme testovali Baltské moře. Bylo hodně studené, tak jsme smočili jenom nohy. I tak to byl zážitek.

StralsundStralsund

Přesun do Německa byl rychlý a stejně rychle se nám bohužel pokazilo počasí. To prý se ale na severu stává a říká se přece, že není špatného počasí, jen špatně oblečený turista. Naštěstí pohled na úžasnou budovu radnice nám vše vynahradil.

ProraProra

V Německu jsme zůstali celý den. Další zastávkou byl monumentální komplex budov v městečku Prora, který kdysi nechal postavit Adolf Hitler.

Jasmundský národní parkJasmundský národní park

Na závěr dne jsme se vydali do přírody, do národního parku Jasmund. Pohled na křídově bílé útesy snad nikdy neomrzí...

WroclawWroclaw

Poslední den jsme si užili v polské Wroclawi. Malebná metropole Dolního Slezska mě naprosto dostala a rozhodně jsem tady nebyla naposledy. Průvodce Vláďa Šmehlík nás nalákal na krásné adventní trhy, a tak je plán na prosinec jasný.

Trpaslík ve WroclawiTrpaslík ve Wroclawi

No a na závěr jsem našla i tohoto super trpaslíka, který má vlastní bankomat a vchod do banky :) 

Vydejte se s námi na příjemný prodloužený víkend k sousedům do Polska a Německa se zájezdem To nejlepší ze Štětína + RUJÁNA + OKOLÍ


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024