Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ: Sympatické, překvapivé a chutné! Aneb To nejlepší ze severního Polska + Toruň

Autor: Karolína Petrová, Radynacestu.cz | Vydáno: 8. 10. 2018 | Přečteno: 4926x
Téma: Fotoreportáž, Polsko

Polsko. Možná se ptáte, proč Polsko? Taky jsme se ptali. Průvodce Vládi Šmehlíka, který s nápadem na zájezd do Polska (navíc na sever!) přišel.  Když ale o Polsku začal vyprávět, věřili jsme, že to bude stát za to. A stálo. Dnes můžeme říct, že zájezd To nejlepší z Polska + Toruň byl jedním z nejlepších nápadů. Máme za humny tak krásná místa a úžasnou přírodu a ani o tom nevíme. Tedy my už ano. A co vy? Tak nečekejte a inspirujte se autentickou fotoreportáží z našich cest!

GdaňskGdaňsk

Po příjezdu do Gdaňsku nebylo na co čekat a rovnou jsme vyrazili do města. Na nábřeží najdete krom původních a nových měšťanských domů i symbol města – starý nákladní jeřáb (tzv. źuraw) z roku 1444. Na fotce ale vidíte jednu z turistických lodí, které odtud pravidelně vyplouvají na Westerplatte, do Sopot nebo na Helskou kosu.

GdaňskGdaňsk

Jedním z nejsilnějších zážitků v Gdaňsku bylo překonání 400 schodů a vystoupání na věž Mariánského kostela. Naskytl se nám totiž fantastický pohled na celý Gdaňsk, a protože bylo krásně, viděli jsme i celý přístav a Gdaňský záliv.

Molo v SopotechMolo v Sopotech

Hned první nádech čerstvého mořského vzdoušku nás naprosto odrovnal. Není divu, že Sopoty bývaly jedním z nejoblíbenějších a nejluxusnějších lázeňských měst celého severního pobřeží. Zároveň se město pyšní nejdelším dřevěným molem v Evropě, které má délku 511 metrů. No, není nádherné? 

Polské dunyPolské duny

Slowińský národní park je jednou z nejzajímavějších přírodních atrakcí v celém Polsku, protože místní pohyblivé duny se tady tyčí až do výšky 40 metrů. Písek postupně pohlcuje okolní lesy a duny se tak rozšiřují i dále do vnitrozemí.

Polská SaharaPolská Sahara

Když jsme se na duny vyšplhali, nebe bylo modré a sluníčko rozpalovalo písek tak, že se po něm skoro nedalo chodit. Během půl hodiny se však počasí změnilo, sluníčko zmizelo a na nás se valil obrovský mrak písku. Počasí tak spolu s fascinující přírodou rozehrálo zajímavou scenérii. 

Skvělá polská kuchyněSkvělá polská kuchyně

Od vstupu do parku je to k dunám pár kilometrů, člověk může jít pěšky, jet turistickým vláčkem, plout lodí anebo si, stejně jako my, půjčí kolo a projede se národním parkem na něm. Po takovém sportovním výkonu jsme se museli odměnit a nacpat si pupky typickou polskou kuchyní. 

GrudziądzGrudziądz

Poslední večer jsme trávili ve městě Grudziądz. Prošli jsme se historickým centrem města, koukli na nasvícené hradby i na jiskřičky na hladině Visly a večer jsme zakotvili v jedné rušné uličce. Dali jsme si typické pivo se sokem a dlouho si povídali o zážitcích tohoto dne. Průvodce Vláďa Šmehlík nás navíc ubezpečil, že takovouhle atmosféru má spousta polských měst ležících na březích Visly a že příště pojedeme za kouzlem Bydhoště. Tak se těšíme...

ToruňToruň

Poslední den ráno jsme dorazili do jedinečného středověkého města a rodiště Mikoláše Koperníka, do Toruně. Já osobně mám cihlové stavby hodně ráda, možná taky proto se mi v Toruni moc líbilo. Na fotce vidíte Koperníkův rodný dům a v popředí průvodce Vláďu Šmehlíka, jak vypráví Koperníkův příběh našim cestovatelům. 

ToruňToruň

Na hlavním toruňském náměstí stojí jeden z hlavních římskokatolických kostelů a majestátní budova Radnice, kde sídlí také pošta. Dominanta náměstí nás naprosto ohromila. Na takové poště musí být radost pracovat... No a pro nás byla radost s vámi cestovat.

Tak, kdo s námi pojede zájezd To nejlepší ze severního Polska + TORUŇ příště? 

Karolína Petrová

Karolína PetrováSpecialista Radynacestu.cz

Tyto zájezdy pro Vás připravuji

Další zájezdy


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024