Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Island, země kontrastů- oheň, voda, led... roztajte nad jeho krásami na spoustu let

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 7. 11. 2016 | Přečteno: 1607x

Jak si představujete Island? Země zalitá v ledu a přikrytá mlžným oparem? Možná vás to překvapí, ale na jednom z nejméně obydlených míst planety, je pořádně horko a živo. A navíc je neustále v pohybu! Popusťte uzdu fantazii a vydejte se s námi objevovat dramatické krásy Islandu od vřelých pramenů a gejzírů, až po stále činné sopky, vodopády a ledovcové laguny.

Užijte si Island plnými douškyUžijte si Island plnými doušky

Máte rádi pohádky? Tu o ledovém království si začneme vyprávět hned po příjezdu z letiště, kdy se budeme kochat pohledem na večerní hlavní město Islandu Reykjavík.

Budeme pokračovat krajinou netušených přírodních scenérií a nelítostným soubojem s vodními živly, které na ostrově zastupují nejvýše tryskající pramen v Evropě Deildartunguhvervodopád Seljalandsfoss, jediný vodopád, který si můžete prohlédnout zevnitř, nebo starý sopečný kráter Grábrok.

Ochutnáme kouzelnou (vel)rybu, po které budeme rozumět řeči zvířat od polární lišky, přes soby, až po papuchalky bělobradé, roztomilé symboly Islandu, a projdeme se po tajemné černé pláži. Ve vesničce Skógar pak rozluštíme zápletku Islandské historie a ve městě tradic Vík nakoupíme pletené suvenýry pro celou rodinu. 

Pohádkovou trojici nejnavštěvovanějších míst Islandu nám před rozuzlením představí zcestovalá průvodkyně Lenka Drastychová, aby nás večer navedla až do tajuplné laguny Secret Lagoon... Dosáhla vaše fantazie až sem? Ne? Tak pojeďte s námi na Island, poznejte to nejlepší, co ostrov nabízí, a odneste si nezapomenutelné zážitky!

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024