Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

MOJE SRDCOVKA: ředitele Martina Šimka

Autor: Martin Šimek, Radynacestu.cz | Vydáno: 13. 7. 2022 | Přečteno: 690x
Téma: Moje srdcovka

PlymouthPlymouth

Moje srdcovka je jižní Anglie a Cornwall. Kouzlo této části Anglie mě pohltilo. Možná proto, že jsem tam strávil romantické chvíle se svou (tehdy budoucí) manželkou. Do vzpomínek se mi natrvalo zapsaly i „obyčejné“ chvilky a detaily. Třeba když jsme seděli na schodech na nábřeží ve městě Plymouth. Přímo na místě, odkud 16. září 1620 skupina mužů, žen a dětí opustila Plymouth na palubě lodi Mayflower a vyplula za novým životem v Americe. Jedli jsme úžasné fish and chips z nedalekého stánku a poslouchali racky.

Každý den tohoto zájezdu je nabit něčím neobvyklým. Jsem si jistý, že každému vnímavému cestovateli se do vzpomínek zapíše nálada prázdninových letovisek podél pobřeží nebo zádumčivý a tajemný Dartmoor, který se stal předlohou pro román Pes baskervillský. Bez davů turistů můžete zažít atmosféru malých anglických městeček nebo přístavních měst, které v sobě nesou bohatou objevitelskou, ale i válečnou historii.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024