Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Královský Londýn + SÍDLA TUDOROVCŮ aneb Po stopách nejkontroverznější dynastie Británie

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 12. 8. 2019 | Přečteno: 2334x

Nechte se vtáhnout příběhy jedné z nejslavnějších královských dynastií a podívejte se se zájezdem Královský Londýn + SÍDLA TUDOROVCŮ na oblíbené Jindřichovo sídlo Hampton Court, do Windsoru i rodiště Anny Boleynové – na hrad Hever. Tudorovci jsou vášeň... a pro průvodkyni Radynacestu Martinu obzvlášť! Vypravte se do královského Londýna právě s ní. 

Palác Hampton CourtPalác Hampton Court

Na počátku všeho byl zájezd s návštěvou Hampton Courtu, jednoho ze sídel Tudorovců, na který přišla spusta ohlasů. Většina z cestovatelů zprvu ani nevěděla, kdo na hradě sídlil. Pak ale průvodkyně Martina Kolníková vysypala neskutečně zajímavou historii rodu a jeho sídel a rázem jste nám psali: „Je škoda, že nemáte více zájezdů s tudorovskou tematikou. Bylo to úžasné!“ A tak jsme se do toho ponořili a k zájezdu do Londýna přidali putování po místech spjatých se slavným rodem. 

Westminster Abbey - zde byl uzavřen sňatek prince Williama a Kate MiddletonWestminster Abbey - zde byl uzavřen sňatek prince Williama a Kate Middleton

„Spojili jsme osvědčený program zájezdu do Londýna s návštěvou památek, které nějak souvisí s Tudorovci. U Windsoru najdete kapli sv. Jiří, kde je pohřben Jindřich VIII. Tudor. A mimo jiné se právě tam konala svatba Harryho a Meghan. Ve Westminster Abbey byli pohřbeni všichni Tudorovci, kromě Jindřicha VIII., ovšem ten tady byl korunován. No a v éře Tudorovců bylo postaveno divadlo Globe, jeden ze symbolů města, kam se podíváme pouze v rámci tohoto zájezdu,“ vyjmenovává zajímavé body specialistka na zájezdy do Anglie Tereza Chudá.

Hever CastleHever Castle

„Nerada bych zapomněla na Hampton a Hever, místa, která jsou také přímo spojená s Tudorovci, a navíc mají krásné zahrady, takže si můžete vychutnat procházku pravým anglickým parkem a třeba si odvézt kousek inspirace k vám domů,“ uzavírá Tereza.

„Jsou místa, která mi přirostla k srdci a stala se mou posedlostí. Královský Londýn je jedním z nich,“ říká průvodkyně Martina, která s Radynacestu absolvovala už přes padesát zájezdů. 

Naši cestovatelé obdivují impozantní Buckinghamský palácNaši cestovatelé obdivují impozantní Buckinghamský palác

Vydejte se s námi do Británie a poznejte Londýn + SÍDLA TUDOROVCŮ s průvodkyní, která má historii Londýna v malíčku a prozradí vám nejednu choulostivou perličku na Jindřicha VIII. Tudora a jeho příbuzenstvo. 

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024