Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Atmosféra křivolakých uliček, poklady starověké civilizace, kuchyně proslulá po celém světě… Poznejte ostrov plný překvapení!

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 23. 11. 2023 | Přečteno: 1718x
Téma: Novinka, Řecko, Kréta

Zažijte návrat do minulosti na vlastní kůži. Máme pro vás nový zájezd To nejlepší z Kréty + SOUTĚSKA SAMARIA + TRADIČNÍ KUCHYNĚ, kde můžete objevovat poklady starověkých civilizací, poznávat pravou chuť Řecka nebo třeba lenošit na nádherných plážích s jemným narůžovělým pískem.

To nejlepší z Kréty + SOUTĚSKA SAMARIA + TRADIČNÍ KUCHYNĚTo nejlepší z Kréty + SOUTĚSKA SAMARIA + TRADIČNÍ KUCHYNĚ

Lenka Jindrová, zkušená průvodkyně Řeckem, společně s expertkou Bárou Koníčkovou připravily desetidenní program, se kterým vás vezmou za klenoty Kréty.

„Vydáme se na trek divokou ostrovní přírodou, prozkoumáme starobylé kláštery a palác v Knóssu a podíváme se také na tržnici vonící po mandlích,“ vyzdvihuje průvodkyně Lenka.

Archeologické naleziště v Knóssu

Navštívíte mínojský palác Knóssos, který je nejen největší, ale i nejzachovalejší archeologickou perlou tohoto řeckého ostrova. Ve své době se pravděpodobně jednalo o epicentrum moci a politiky mínojské civilizace a stalo se základem pro mnohé řecké mýty.

Staré zdi paláce KnóssosStaré zdi paláce Knóssos

Společně prozkoumáme královskou trůnní síň, kde stojí původní alabastrový trůn krále Mínoa z doby 1700 př. n. l. 

Pláže v laguně Balos na ostrově Gramvousa

Lodí se dostaneme na ostrov Gramvousa, jehož hlavní půvab tkví v překrásné lagunovité písčité pláži Balos na mysu Tigani. Na pláži vás okouzlí jemný narůžovělý písek, který pozvolna přechází do křišťálově čisté azurové vody. Tato chráněná oblast je také domovem mořských želv karet, kormoránů, a dokonce i vzácných sokolů. 

Ostrov Gramvousa nazývaný také jako „řecký KaribikOstrov Gramvousa nazývaný také jako „řecký Karibik"

Divoká soutěska Samaria

Samaria, jeden z nejdelších evropských kaňonů, protíná krajinu na délku 14 km. Tento přírodní útvar je ztělesněním nezkrotné krásy, nabízí divoké útesy a úzké průchody mezi skalami. Samarská strž také slouží jako domov ohroženým živočišným druhům, včetně krétských koz kri-kri.

TIP: Na trek soutěskou si nezapomeňte přibalit pevnou obuv.

Tajemná soutěska SamariaTajemná soutěska Samaria

Nechte se pohltit vůní řeckého jídla, památkami, neodolatelnými scenériemi i neobvyklými uličkami. Ve společnosti naší průvodkyně uvidíte To nejlepší z Kréty + SOUTĚSKU SAMARIA + TRADIČNÍ KUCHYNI a zažijete skutečnou atmosféru tohoto ostrova.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024