Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Probádejte ruiny Butrintu a nechte se unést přírodním úkazem Syri i Kalter. Vyrazte na okruh Albánií

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 13. 11. 2023 | Přečteno: 615x
Téma: Novinka, Blog, Albánie

Poznejte Albánii jako praví cestovatelé! Uvidíte nedotčenou krásu malebných krajinných scenérií, které se mísí s historickými památkami a architektonicky zajímavými místy. Vydejte se na Velký okruh Albánií + STAROBYLÉ MĚSTO GJIROKASTRA + MOŘE s průvodkyní Janou Laníkovou, která vám ukáže místa, na která se běžní turisté nedostanou.

Velký okruh Albánií + STAROBYLÉ MĚSTO GJIROKASTRA + MOŘEVelký okruh Albánií + STAROBYLÉ MĚSTO GJIROKASTRA + MOŘE

Jana Laníková, průvodkyně s hlubokými znalostmi a výjimečným smyslem pro historii a kulturu, se spojila s odbornicí Katarínou Gecelovskou a společně vytvořily osmidenní program, který odhaluje skryté skvosty v srdci Balkánu. Jedná se o okruh, takže se budete přesouvat a přespávat na více místech. Poznáte tak velkou část Albánie.

„Zastavíme se u Syri i Kalter, kde se barvy přírody mísí v tzv. Modré oko, a vstoupíme do města Gjirokastra, které jako by vypadlo ze starých bájí,“ vyzdvihuje průvodkyně Jana.

Klenoty Albánské riviéry

Pláže v Ksamilu, často označované za jedny z nejkrásnějších v celé Albánii, vás okouzlí svým jemným pískem, křišťálově čistou vodou a nádhernými výhledy na půvabné ostrovy rozprostřené poblíž pobřeží, což vytváří idylickou scenérii pro odpočinek na pláži.

Přírodní úkaz Syri i Kalter neboli Modré oko

Navštívíte pramen Syri i Kalter, často označovaný jako Modré oko. Jedná se o přírodní jezero s jedinečným odstínem modré vody, která je nestandardně průzračná a čistá. Jezero je obklopeno zelení stromů a impozantními skalními útvary, což umocňuje jeho kouzlo. Je ve skutečnosti dílem podzemních pramenů, které tady vyvěrají z hloubky a vytvářejí až atypicky modré jezero.

Syri i Kalter neboli Modré okoSyri i Kalter neboli Modré oko

Navštívíme historické město Kruja a Butrint

Město Kruja, ve kterém najdeme nejznámější pevnost, je spojeno s albánským hrdinou Skanderbegem, jehož symboly inspirovaly současnou vlajku a znak Albánie. Městem dýchá opravdu historická atmosféra, kterou umocňuje mimo jiné i místní trh s obchůdky ze dřeva, kde lze nakoupit jedinečné suvenýry a produkty tradičních řemesel.

Hrad Kruja se Skanderbergovým muzeemHrad Kruja se Skanderbergovým muzeem

Kromě Kruji prozkoumáme také městečko Butrint, které je zařazeno na seznam světového dědictví UNESCO. Butrint je archeologická lokalita s ruinami římských, řeckých a byzantských staveb a je fascinujícím místem pro milovníky historie.

Římské divadlo v ButrintuŘímské divadlo v Butrintu

Zažijte to nejlepší na Velkém okruhu Albánií + STAROBYLÉ MĚSTO GJIROKASTRA + MOŘE. Budete mít možnost vidět neznámé kouty světa, poznat nové lidi a také ochutnat místní speciality

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024