Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Projděte se středověkými uličkami, odhalte templářské tajemství a ochutnejte višňové pokušení. Zažijte Portugalsko netradičně

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 27. 2. 2024 | Přečteno: 1290x
Téma: Novinka, Blog, Lisabon, Portugalsko

Chtěli byste se vrátit v čase až do středověku? Vymanit se z rutiny a zažít něco nevšedního? Máme pro vás zbrusu nový zájezd za perlami středního Portugalska + VÝLETNÍ JÍZDU ŽELEZNICÍ + TEMPLÁŘSKÝ KLÁŠTER A LISABON.

Historické město ÓbidosHistorické město Óbidos

Šestidenní program, kde budete objevovat krásy Portugalska, pro vás připravil průvodce António Pedro Nobre společně se specialistkou na zájezdy Katarínou Gecelovskou.

„Poznáte, co skrývá půvabné město Óbidos, ochutnáte typický višňový likér a projedete se vlakem podél řeky Tajo při západu slunce,“ láká průvodce António.

Výprava do portugalského středověku

Vyrazíme do opevněného města Óbidos, které najdete také na seznamu světového dědictví UNESCO. Ve městě vás okouzlí typické sněhobílé domky a spletité uličky v objetí kamenných hradeb.

Po hlavní ulici Rua Direita, lemované obchody a kavárnami, se vydáme až k dominantě města – hradu s historií sahající až do 8. století. Při návštěvě Óbida si nesmíte nechat ujít ochutnávku místního višňového pokušení – tradičního likéru Ginja podávaného v čokoládovém kalíšku.

Romantická jízda vlakem podél řeky Tajo

Navštívíme Železniční muzeum v Entroncamentu (Museu Ferroviário), kde na vás čekají lokomotivy staré až dvě století. Pak už se vydáme na romantickou jízdu vlakem podél řeky Tajo, největšího vodního toku v Portugalsku, kde se můžete kochat bujnou přírodou a středověkými hrady.

Středověký hrad Almourol, který budete mít možnost vidět po cestě podél řeky TajoStředověký hrad Almourol, který budete mít možnost vidět po cestě podél řeky Tajo

Vrcholem výletu bude impozantní přírodní památka Portas do Ródão. V tomto místě řeka Tajo svým korytem rozděluje skalní stěny vysoké až 170 metrů, a ty pak připomínají dvoje dveře.

Tajemství templářů

Klášter Řádu Kristova ve městě Tomar, který byl postavený ve 12. století templářskými rytíři, vás vtáhne do portugalské historie. Ukáže vám vývoj portugalské architektury – od románského, gotického, renesančního až po barokní styl. Zvláštní pozornost si pak zaslouží velkolepá středověká osmiúhelníková charola a zdobená okna v manuelinském slohu.

Famózní interiér kláštera Řádu Kristova v TomaruFamózní interiér kláštera Řádu Kristova v Tomaru

Na našem zájezdu se zastavíme také v Lisabonu u kláštera Batalha, jedné z nejvýznamnějších gotických památek Evropy. Vydejte se prozkoumat střední Portugalsko + VÝLETNÍ JÍZDU ŽELEZNICÍ + TEMPLÁŘSKÝ KLÁŠTER A LISABON s průvodcem, který vám prozradí i to, co se o místě jen tak někde nedočtete.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024