Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

OTÁZKA TÝDNE: Nemám očkování. Kam můžu vyrazit bez omezení a bez testů?

Autor: Pavla Bartošová, Radynacestu.cz | Vydáno: 20. 9. 2021 | Přečteno: 8118x
Téma: Otázka týdne

Nemáte očkování? To neznamená, že nemůžete cestovat! Přečtěte si, kam lze bez starostí vyrazit, a dokonce aniž byste se museli nechat testovat. V nejnovější Otázce týdne vám nabídneme přehled zemí s nejlepšími podmínkami pro neočkované cestovatele.

Nejlepší podmínky pro cestováníNejlepší podmínky pro cestování

Vyhněte se drahým testům a prokazování bezinfekčnosti. Do Rumunska můžete cestovat bez omezení, žádný test, žádná karanténa, jelikož je ČR zařazena mezi tvz. zelené země. Jedinou podmínkou je vyplnění příjezdového formuláře a pak už si stačí jen užívat dokonalou rumunskou přírodu a bájný hrad Bran!

Nechte se polapit bájnou historií hradu BranNechte se polapit bájnou historií hradu Bran

Do Maďarska bez testu autobusem nebo autem

I Maďarsko vás přivítá s otevřenými branami, pokud si zvolíte pozemní dopravu, a nebudete muset vyplňovat ani příjezdový formulář! Ale je třeba vyhnout se letecké přepravě, jelikož tam prokazovat bezinfekčnost musíte. Navíc se v Maďarsku vyhnete i povinnosti nosit roušky, které nasadíte jen pokud se vydáte do sociálních nebo zdravotních zařízení.

Adventní trhy v Holandsku

Holandské květinové slavnosti už letos nejspíš nestihnete, ale můžete využít zimních radovánek a jet s námi na adventní zájezd! Tady roušky použijete jen při cestování hromadnou dopravou a ve zdravotních zařízeních, ale na trzích si budete moct vychutnat holandské speciality dle libosti.

Ochutnejte speciality na trzích v HolandskuOchutnejte speciality na trzích v Holandsku

Relax na prosluněných plážích

Dopřejte si ještě letos relax na prosluněných plážích Dominikánské republiky. Ačkoliv vás ani tady nemine vyplnění dotazníku před cestou tam i zpět a bohužel by se mohlo stát, že budete muset podstoupit namátkové testování na letišti, relax u moře za to určitě stojí. 

Nechce se vám jen relaxovat nebo pláže Dominikánské republiky nejsou tím pravým pro vás? Pak se pojeďte uvolnit na Kypr či do Španělska, kde se vyhnete i namátkovému testování a potrápíte se jen s formulářem. Navíc ve Španělsku si nemusíte užívat jen pláže. Například poznávací zájezd do Barcelony vám nabízí ještěrky na každém kroku a Gáudího nenahraditelnou architekturu.

Do Španělska za odpočinkem i poznánímDo Španělska za odpočinkem i poznáním

Na sever za zážitky

Pokud se vám nechce zrovna do teplých krajů a rádi byste se vydali spíš severním směrem, zamiřte do Norska. Stejně jako u Rumunska je Česká republika zařazena i zde do seznamu zelených zemí, a proto po vás při vstupu do země nebudou vyžadovat potvrzení o bezinfekčnosti.

Za zážitky do NorskaZa zážitky do Norska

A co cesta zpět? 

Nenechte se ošálit výhodnými podmínkami ze strany cizích zemí a pamatujte, že po návratu do ČR se musíte nechat otestovat dle míry rizika u jednotlivých zemí.

Prozkoumejte podrobné podmínky cestování do dalších zemí na naší přehledné mapě, kterou pro vás pravidelně aktualizujeme.

Pokud budete chtít vyrazit na vlastní pěst, doporučujeme ověřit si podmínky u jednotlivých přepravních společností. Pokud pojedete na některý z našich zážitkových zájezdů, uděláme (nejen tohle) za vás.

Máte očkování proti COVID-19 a zajímalo by vás, kam ještě se můžete vydat? V předchozí Otázce týdne najdete rady, kam se můžete vypravit, pokud jste očkovaní.

Dokážete velké věci – poznávejte svět, poznávejte sebe!
Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024