Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Usite.slowfashion – jdeme cestou lokální značky aneb Proč mít věci handmade?

Autor: Pavlína Sedláčková, Radynacestu.cz | Vydáno: 17. 9. 2020 | Přečteno: 933x
Téma: Novinka

Zkusili jste se někdy zamyslet nad tím, kde končí zbytky látek, ze kterých je tričko, které máte na sobě? Kde končí ta, která vyhodíte? A proč by vás to vůbec mělo zajímat? Otevřete svou skříň a dejte jí nový, pro Zemi zdravější, obsah. Jak? Třeba koupí slow.fashion věciček u nás na e-shopu „Pod vlivem cest“. To je ale jen jedna z cest…

Podpořte lokální tvůrcePodpořte lokální tvůrce

Globalizace vs. lokálnost

Globalizace – Znáte to… Jedete do Itálie a tam narazíte na přesně to samé tričko, které jste minulé pondělí viděli v Praze nebo Ostravě. V supermarketu zase pořídíte totožné zboží, které nakoupíte v daném řetězci po celé Evropě. Je to tak, slovo globalizace není jenom slovo. A už několik let, možná desetiletí, nás stíhá ve všech možných podobách. 

Našim cestovatelům už dlouho radíme, aby si z cest vozili něco výhradně lokálního a originálního, co neseženou na žádné tržnici za pade. Například od lokálních tvůrců. 

MíšaMíša

Antiglobalizace (lokálnost) – Abychom vám i v našem e-shopu mohli nabídnout originální, autorské kousky, započali jsme před nějakou dobou spolupráci s mladou, odhodlanou švadlenou Míšou, která si založila sociální podnik s dílnou v Havířově, kde se tvoří i značka Usite.slowfashion

Její vizí je tvořit eticky, s ohledem na přírodu a lidi. Při své tvorbě využívá zbytky látek z větších oděvních závodů a mění je v každodenní radosti pro vás. 

O co vlastně u tzv. slowfashion módy jde?

Móda to je nadčasováMóda to je nadčasová

Jedná se o koncept „pomalé módy“, který odmítá masovou výrobu a s ním spojené velké řetězce známých značek. Naopak podporuje menší podnikání, často místní tvůrce a designéry. 

Klade důraz na použití kvalitních a šetrných materiálů, které vydrží roky, a proto dává jasně najevo, že důležitější je kvalita před kvantitou. 

Móda je nadčasová a nepodléhá aktuálním trendům. Důležitá je také otázka recyklace a omezení masové spotřeby.

Co z toho plyne pro mě?

Zbavte se přeplněné skříněZbavte se přeplněné skříně

Pořízením takového kousku z dílny slowfashion si můžete být jisti, že budete 100% originální. Většinou existuje jen jeden nebo několik málo podobných kousků. Dáte najevo svůj styl a postoj.

Snížíte množství produkovaného odpadu, které končí na skládkách a znečišťuje vodu i prostředí kolem nás. 

I když je pořizovací cena slowfashion kousků vyšší, vydrží vám mnohem déle a vy nebudete muset za krátký čas shánět a kupovat novou věc.

Podpoříte mladé tvůrce a budete mít z nákupu dobrý pocit. Časem se zbavíte přeplněného šatníku, ze kterého na vás křičí desítky triček a mikin s pokroucenými švy.

Co si můžu pořídit v e-shopu „Pod vlivem cest“?

Vak Míša vyrobila z pevné bavlnyVak Míša vyrobila z pevné bavlny

Chtěli jsme cestovatele vybavit originálními (dle slowfashion principů) ušitými kousky, jak jinak než na cesty. Proto jsme oslovili Míšu, která do návrhu vložila svůj talent, inspiraci i čas, a vznikla limitovaná edice handmade věcí, jakou neseženete nikde jinde než u nás v e-shopu. Všechny výrobky jsou alespoň částečně ušity z recyklovaných materiálů. 

1. Nejdříve vznikl vak vhodný jak do města, tak do přírody. Je vyroben z pevné bavlny, obsahuje 3 vnitřní kapsy na drobnosti a karabinu. Lana jsou z pevného materiálu. Uzavírá se stažením lan.

2. Vaše doklady budou celý den v bezpečí, pokud si k němu pořídíte i malou taštičku na důležité doklady, klíče apod., která se dá k vaku připnout karabinou. 

3. Třetici věcí uzavírá obal na doklady. Díky třem praktickým přihrádkám obalu opatřeného cvokem na zapnutí bezpečně uschováte nejen pas a občanku, ale i bankovní karty nebo průkazky pojištěnce. 

Tak nepřemýšlejte moc dlouho, zda si některý z kousků pořídíte, je jich jen omezené množství!


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024