Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

RECENZE VALEAS.CZ: Zažít Dublin naplno? Šílené oslavy sv. Patrika a cestovka, která ví

Autor: Lea a Václav Dobiášovi, valeas.cz, Radynacestu.cz | Vydáno: 1. 11. 2022 | Přečteno: 1562x
Téma: Recenze, Irsko, Ambasador

Irsko, a obzvláště pak Dublin se staly velice rychle naší srdcovou záležitostí a strašně rádi se sem vracíme. Kdo nikdy nebyl v Irsku, ten nedokáže pochopit tu touhu a volání po návratu zpět. Všudypřítomná smaragdová zeleň, vynikající pivo a úžasně přátelští a optimističtí lidé – to všechno je jako návrat domů, do hlubin svého srdce. A na svátek svatého Patrika, a s Radynacestu.cz, zvláště!

I my jsme se na slavnosti sv. Patrika náležitě vybavili.I my jsme se na slavnosti sv. Patrika náležitě vybavili.

Právě Irové nás naučili užívat si každého dne naplno, a to nehledě na počasí. Jejich přístup k životu je extrémně nakažlivý a až po návštěvě Irska pochopíte, že všechno je vlastně jen o nastavení mysli.

Dublin je překvapivě čistý a má i svá klidná zákoutí.Dublin je překvapivě čistý a má i svá klidná zákoutí.

Irové mají neuvěřitelných 40 výrazů pro déšť a rozlišují ho dokonce na déšť suchý a mokrý, a přesto je to jediná země, kde vás na ulici pozdraví úplně cizí člověk slovy „To máme dnes ale krásný den, že?“. 

Jejich přístupu k životu bychom se měli učit.Jejich přístupu k životu bychom se měli učit.

Dublin, město piva Guinness

Málo se to ví, ale pivu Guinness nesvědčí cestování, a proto je nejlepší právě v Dublinu. Zážitek ze správně načepovaného piva v tradiční irské hospůdce ocení každý pivař, nehledě na národnost. Při své návštěvě Dublinu pak rozhodně nezapomeňte navštívit také Guinness Storehouse, a to včetně Gravity baru, který se tyčí vysoko nad Dublinem. 

Pivo Guinness je zdejší legenda.Pivo Guinness je zdejší legenda.

Pohled z výšin s pivem Guinness v ruce patří mezi ty nejkrásnější na světě.

A to jsme my, Lea a Vašek Dobiášovi, ambasadoři téhle „love brand“ cestovky.A to jsme my, Lea a Vašek Dobiášovi, ambasadoři téhle „love brand“ cestovky.

Noční Dublin aneb Nekončící irská zábava

V Dublinu ta správná atmosféra začíná až po setmění, kdy se zaplní tradiční irské hospůdky.

Návštěva irského pubu nesměla chybět.Návštěva irského pubu nesměla chybět.

My jsme s průvodkyní vyrazili na pravý irský večer do hotelu Arlington, kde jsme nejen ochutnali skvělou irskou kuchyni, ale hlavně jsme se mohli zaposlouchat do tradičních irských písní a zažít tradiční irské tance. A to doslova z první řady.

Tradiční irský večer by měl patřit ke každé cestě do Irska.Tradiční irský večer by měl patřit ke každé cestě do Irska.

Zelené šílenství aneb Slavnosti sv. Patrika v Dublinu 

17. březen je prostě svátkem všech Irů. V Dublinu každoročně probíhají slavnosti svatého Patrika, které se samozřejmě skládají ze spousty menších akcí, ale tou hlavní atrakcí, kvůli které se zde sjíždějí turisté z celého světa, je průvod svatého Patrika.

Přálo nám štěstí a měli jsme pěkný výhled. I počasí vyšlo překvapivě na výbornou.Přálo nám štěstí a měli jsme pěkný výhled. I počasí vyšlo překvapivě na výbornou.

A my jsme samozřejmě museli být u toho.

Průvod je úchvatnou přehlídkou kostýmů a dovedností.Průvod je úchvatnou přehlídkou kostýmů a dovedností.

Tři hodiny mačkání se v rozjařeném davu je prostě zážitek jednou za život. To nejde zprostředkovat, to se prostě musí zažít!

Irsko není jen šedivé.Irsko není jen šedivé.

Složitá cesta domů aneb Tajemství barevných dveří

Už jste někdy dumali nad tím, proč mají každé dveře v Dublinu jinou barvu?

Jak to udělat, abyste se trefili do správných dvěří? Dejte jim správnou barvu!Jak to udělat, abyste se trefili do správných dvěří? Dejte jim správnou barvu!

Je to skvělá ukázka irské vynalézavosti. Jak jinak byste také trefili domů, řádně posilněni irským pivem a whiskey, kdyby byly všechny domy a dveře stejné?

Jeden Guinness, dva Guinnessy, tři Guinnessy...Jeden Guinness, dva Guinnessy, tři Guinnessy...

Počasí v Dublinu aneb Skvělý tip na závěr

V Dublinu má své evropské sídlo společnost Google, a ta moc dobře ví, že se zde počasí mění doslova z minuty na minutu, takže přesnější předpověď počasí než v Irsku už asi nikde jinde nezažijete. Když Google v Irsku řekne, že začne pršet v 17:03, tak si můžete být jisti, že na minutu přesně prostě pršet začne. Ideální čas pohybovat se někde v okolí Temple baru. 

Legenda mezi bary, to je Temple Bar.Legenda mezi bary, to je Temple Bar.

Dublin je prostě město plné krás a my už teď plánujeme svou další cestu. Jen si představte, kolik zapadlých irských hospůdek stále ještě čeká na své objevení a kolik dublinských klenotů (whiskáren) rozhodně musíme navštívit. Dublin se prostě musí vidět, ochutnat a zažít…

V Irsku jsme nebyli poprvé a ani naposledy.V Irsku jsme nebyli poprvé a ani naposledy.

Tak tohle byla naše cesta s Radynacestu.cz do Irska. Jaká bude ta vaše? A uměli byste to napsat lépe? Jmenujeme se Vašek a Lea a píšeme blog valeas.cz.

Radynacestu jsme si nejdříve našli my, pak si ale vybrali oni nás a dnes jsme jejími hrdými ambasadory. Zkuste to také a poznávejte svět, poznávejte sebe. 

Vašek & Lea

Vašek & LeaAmbasador Radynacestu.cz

Spoluautoři blogu Valeas.cz, milovníci dobrého jídla, cestování a černého humoru


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024