Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

ROZHOVOR s Ivčou Petlákovou z Radynacestu.cz: Jsme naladěni na stejné cestovatelské vlně!

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 30. 7. 2018 | Přečteno: 1863x

V Radynacestu.cz jsme jako jeden. Známe se. Každý tady o tom druhém ví, co má na starost i co má rád. Abychom to ale mohli předat i vám, obeslali jsme naše specialisty dotazníky. Vyšly nám z toho jejich medailonky na webu. A sem tam se našel někdo, kdo očividně měl co říct a svou vášeň pro cestování vůbec neskrýval. Ivča Petláková je jedním z těch lidí, kterým je práce velkým koníčkem, aniž by to přesně takhle museli říct...

Ivča vystudovala management cestovního ruchu na Masarykově univerzitě, tři roky trávila v Bulharsku jako delegátka a na výměnném pobytu byla na čas i ve Francii.

Zkrátka si pěkných pár let připravovala půdu pro to, aby ze svého milovaného Brna mohla nakonec pracovat pro vás právě v naší cestovce. A co nám na sebe prozradila? Tady je celý rozhovor. 

Specialistka Ivča PetlákováSpecialistka Ivča Petláková

Jaká je tvoje práce v Radynacestu.cz?

Jsem specialistka na zájezdy, připravuji služby pro zájezdy do Bulharska, Japonska, Ruska, SAE a USA.

Aby byl každý zájezd připraven co nejlépe, komunikuji s našimi průvodci. Cestovatelům pak poskytuji o zájezdech potřebné informace, aby se dokázali na cestu co nejlépe připravit a cestovali bez starostí.


Které destinace máš na starost? Co tě s nimi spojuje?

S Bulharskem mě spojuje moje životní zkušenost při práci delegátky během letních sezon v Bulharsku. Kromě letních dovolených u moře je tu spousta krásné přírody a památek, které jsou naprosto odlišné od těch ve střední Evropě. Bulharská kuchyně patří mezi mé oblíbené…

Japonsko má neskutečně zajímavou kulturu, která přitahuje nadšené zvědavce jako jsem já a naši průvodci.

I Rusko je pro mě netradiční destinací, která má na jednu stranu striktní podmínky pro vyřízení víza, ale na druhou stranu následná návštěva této destinace se spoustou památek a nádhernou přírodou vás dokáže velmi nadchnout. Nejeden náš cestovatel se do Petrohradu či Moskvy vrací po víc jak 20 letech, aby porovnal veškeré změny, které zde s odstupem času nastaly.

Jsem milovníkem tepla, proto příprava zájezdů do Spojených arabských emirátů patří mezi moje nejoblíbenější. Navíc nápady místních šejků pro jedinečné projekty a moderní stavby mě nepřestávají udivovat. Infrastruktura Dubaje či Abú Dhabí se mění každým rokem, proto se návštěva sem nikdy neokouká.

A návštěva USA je, myslím, snem každého smrtelníka. Já nejsem výjimkou. Ať už se vydáte do národních parků nebo budete obdivovat srdce New Yorku, vždy se bude jednat o zážitek na celý život.


Jak vybíráš program zájezdu, ubytování, dopravu atd.? 

Sestavování programu funguje na spolupráci s našimi skvělými průvodci, originalita je naší vizitkou a důležitý je taky celkový dojem z návštěvy dané destinaci. Podstatou jsou nezapomenutelné zážitky, nikoliv fádní focení památek.

Pohodlná postel a kvalitní snídaně je základem pro pohodový start každého dne. Já se snažím samozřejmě zaměřit na celkovou kvalitu hotelů, které se často nachází poblíž zastávky městské hromadné dopravy, aby cesta do centra probíhala co nejpohodlněji a nejrychleji.

Při našich zájezdech obvykle nemáme hotel přímo v centru, protože jsou naše zájezdy zaměřeny na poznávání, takže trávíte na pokoji minimum času – hotel přímo v centru města by zbytečně navyšoval cenu zájezdu. Ovšem snažím se vybírat hotely opravdu s co nejvýhodnější polohou a dopravou do centra města.

Svůj volný čas tráví aktivněSvůj volný čas tráví aktivně


Co se snažíš, aby si cestovatelé ze zájezdu odnesli?

Aby se ze zájezdu vraceli nadšení, snažím se vybírat především skvělé průvodce, kteří jsou naladěni na stejné cestovatelské vlně jako zbytek našeho týmu Radynacestu.

Naši průvodci mají nejen skvělé historické a organizační znalosti, ale často předávají na klienty radost z cestování, doporučí vám ochutnávky jídla či pití, takže během zájezdu není čeho se obávat.

Myslím si, že pokud na zájezdu panuje veselá a přátelská atmosféra, tak naši cestovatelé na zájezd vzpomínají v dobrém, i kdyby jim celý zájezd propršel. Vyfotit se např. na Brooklynském mostě je velký zážitek, ale vyfotit se s průvodkyní při „poctivé konzumaci amerického hamburgeru“ má přeci taky své kouzlo. :D


Proč pracuješ právě pro Radynacestu.cz? Co tě sem přivedlo?

Do „Rad“ jsem se dostala na doporučení naší průvodkyně Věry Staré, které patří moje velké díky.

Náplň mé práce je velmi zajímavá a vzhledem k cestovatelskému nadšení se tu sešel skvělý kolektiv pracovníků. Práce tady je mojí radostí, čehož si velmi vážím.


Co osobně tě nejvíce baví na cestování?

Objevování odlišných kultur a památek.


Která země či místo je tvé nejoblíbenější, a proč?

Upřímně nevím, které je nejoblíbenější… Podle nálady. Někdy toužím po přírodě a jindy po návštěvě měst. Při cestě za přírodou mě asi nejvíc láká návštěva květinové Madeiry či rozlehlého Grand Canyonu v USA.

Z měst mě nejvíc uchvátila Dubaj, která opravdu nabízí jedinečná místa – aktuálně nejvyšší budovu světa Burj Khalifu či uměle vytvořený ostrov Palm Jumeirah.


Jaká destinace je tvým dosud nesplněným cestovatelským snem?

Prozatím nesplněným snem je pro mě Srí Lanka.

Děkujeme!

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024