Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ: První cíl po dlouhé pauze – přívětivé Chorvatsko a úžasná Plitvická jezera!

Autor: Anežka Berkyová, Radynacestu.cz | Vydáno: 28. 6. 2021 | Přečteno: 901x
Téma: Fotoreportáž, Chorvatsko

My v Radynacestu.cz nejsme cestovatelky jen na papíře, ale cestováním opravdu žijeme. Objevovat nová místa, zažívat nová dobrodružství, to všechno nám chybělo. Proto jsme hned, jak to jen bylo možné, využily situace. Do Chorvatska jsme se vydaly v květnu, kdy bylo na cestách zatím opravdu málo lidí. Ačkoliv jsme bydlely v Omiši, oblíbeném turistickém centru, byly jsme pro místní tak trochu úkaz a podle mnohých první cizinci sezóny... Jak se nám cestovalo a co nás po dlouhých měsících cestovatelské pauzy nejvíc potěšilo? 

Na výletě v TrogiruNa výletě v Trogiru

Cesta byla bez problémů. V době, kdy jsme jely, byly ještě potřeba testy. Zvládly jsme je během dne a ráno vyrazily z Ostravy do Omiše.

Po malém odpočinku jsme zavítaly do Trogiru. Tady to žilo trochu více, dokonce jsme potkaly i českou rodinu. Většina návštěvníků ale byli Chorvati.

Normálně bychom na fotku čekaly frontu, teď byl všude klidNormálně bychom na fotku čekaly frontu, teď byl všude klid

Navštívily jsme také prázdninové město Split. Tam byla pandemií ovlivněná situace stále trochu znát. Muzea a památky byly ještě zavřené a kromě pár hostů restaurací v centru téměř nikdo nebyl.

Plitvická jezera rozhodně stojí za návštěvuPlitvická jezera rozhodně stojí za návštěvu

Nejkrásnější výlet jsme si udělaly na Plitvická jezera, nejnavštěvovanější turistický cíl v celém Chorvatsku. Oproti běžné situaci v minulých letech byla návštěva tohoto přírodního skvostu úplně jiným zážitkem, tu a tam jsme si totiž mohly výhledy vychutnávat téměř samy.

Našla se ale místa, kde i v této době bylo docela plno, ačkoliv ostatními návštěvníky byli v podstatě jen Chorvati a Bosňáci.

Okolo jezer vedou krásné cestyOkolo jezer vedou krásné cesty

V národním parku se v 60. letech točil film Poklad na Stříbrném jezeře, první film o Vinnetouovi Karla Maye. Dnes okolo jezer vedou krásné cesty a přes mokřady vás provedou dřevěné chodníčky.

Část trasy se můžete svézt také autobusem nebo plout na lodi. Cestou potkáte mnoho vyhlídek, laviček k odpočinku a kochání se překrásnou krajinou.

Vybrat si můžete asi z 12 různě dlouhých cestVybrat si můžete asi z 12 různě dlouhých cest

Vybrat si můžete z 12 různě dlouhých a různě orientovaných tratí, které tu jsou. Vše je dobře značeno, a když přece jen budete tápat, personál parku vám může kdykoliv poradit.

Holky u jednoho z jezerHolky u jednoho z jezer

Věděli jste, že v celém národním parku se nachází asi 140 vodopádů a 20 jeskyní? Obrovské číslo a téměř nulová šance stihnout všechny. 

Ačkoliv je park hodně navštěvovaný, jsou tu i místa, kam nevedou žádné turistické trasy, a díky tomu tu volně žijí plachá zvířata jako medvědi, lišky a srnky.

Cestovat v květnu se vyplatilo, nikde nebyla ani nohaCestovat v květnu se vyplatilo, nikde nebyla ani noha

Plitvická jezera jsme si náramně užily! Určitě všem doporučujeme vydat se na místo mimo hlavní sezónu, tedy mimo letní prázdniny, abyste si mohli místo vychutnat co nejklidněji, tak, jako jsme měli možnost Plitvická jezera zastihnout my. 

Tuhle i další zkušenosti z naší cesty jsme pro vás zanesly do nového zájezdu, který vás čeká už v září: To nejlepší z ostrova Rab + PLITVICKÁ JEZERA + VÝLETNÍ PLAVBA LODÍ + JÓGA. Neváhejte, Chorvatsko je plné překvapení a Plitvická jezera neskutečným zážitkem! 


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024