Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: To nejlepší z Marrákeše + městečko Essaouira a největší horský masiv severní Afriky!

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 8. 2. 2019 | Přečteno: 1141x

Marocký Marrakéš je příslibem orientu s francouzským nádechem na africkém území... Zkrátka miš-maš, který vám učaruje svou rozmanitostí, nemluvě o zážitcích, které čítá. A my je nenecháme ležet ladem! V rámci nového zájezdu nahlédnete do tajů tradiční přírodní medicíny i marocké kuchyně, nakoupíte na trzích v Marrákeši a vydáte se do pohoří Atlas... S českou průvodkyní, která v Maroku střídavě žije, ale objevíte i místa, o kterých se jinde nepíše.

Užijte si MarrakéšUžijte si Marrakéš

Ruka francouzských kolonizátorů dělá z Maroka stát tak odlišný od jeho severoafrických sousedů, že budete mít pocit, že snad ani nejste v Africe. Na druhou stranu tady ale najdete místa, která vám rychle připomenou, že právě černý kontinent je půda, po které zrovna kráčíte.

Hlavní náměstí Jamal el-FnaHlavní náměstí Jamal el-Fna

Rozmanitost je něco, co Marrakéši, a potažmo celému Maroku, rozhodně nechybí. Zmíněné město je ale nejlepší vstupní branou k pochopení kultury místních obyvatel. Na hlavním náměstí Jamal el-Fna se o vaše smysly postará tisíce vůní a chutí. Svou atmosférou vás naprosto pohltí. Proto Jamal el-Fna bude i naší první zastávkou.

EssaouiraEssaouira

Druhý den ochutnáme mátový čaj, nakoupíme arganový olej v berberské lékárně a projdeme úchvatné památky města. Třetí den je pak věnován venkovu a kráse marockých pohoří i místní tradiční berberské kuchyně. A čtvrtý den začneme návštěvou rybího trhu v malebné Essaouiře, městečku na pobřeží Atlantiku.

Úchvatné pohoří AtlasÚchvatné pohoří Atlas

„Výlet do pohoří Atlas, návštěva vodopádu, projížďka na velbloudu, ochutnávka berberské kuchyně a návštěva zahrady Anima, to všechno jsou zážitky a místa, které má průvodkyně Katarína Maruškinová odzkoušené, a za těch několik posledních let, co v Maroku střídavě žije, si je stihla zamilovat, stejně jako celou zemi,“ vysvětluje specialistka Karolína Petrová, jak program zájezdu do Maroka vznikal.

Maroko naši průvodkyni uchvátiloMaroko naši průvodkyni uchvátilo

„Projela jsem mnoho arabských zemí. Mám k nim blízko, jelikož ovládám díky tatínkovi arabštinu. Maroko ovšem pokládám za vůbec nejkrásnější zemi, jakou jsem kdy viděla,“ říká průvodkyně Katarína Maruškinová.

Užijte si s námi všechny chutě MarokaUžijte si s námi všechny chutě Maroka

Tak pojeďte nasát přízeň Maroka i vy se zájezdem To nejlepší z Marrákeše + ESSAOUIRA + POHOŘÍ ATLAS. Odlétáme již 23. března!

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024