Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: To nejlepší z Palerma a Taorminy + Liparské ostrovy a sicilská kuchyně... Co víc si přát?


Téma: Novinka

Křišťálové moře, pestrá historie, činné sopky, zrádná mafie, výborná kuchyně a lahodné víno jsou nedílnou součástí cesty na Sicílii. My vám k tomu ale přidáme ještě sopečné ostrovy v Tyrhénském moři a průvodkyni Janu Palenčárovou, která je tady i tam jako doma. Exkluzivní novinka z Radynacestu.cz, zájezd To nejlepší z Palerma a Taorminy + LIPARSKÉ OSTROVY + SICILSKÁ KUCHYNĚ, je tady!

Populární sicilské letovisko TaorminaPopulární sicilské letovisko Taormina

Sicílie byla jedním z témat, na které jste se v souvislosti s nabídkou zájezdů do Itálie často ptali. Chtěli jsme však vytvořit opravdu pestrý program, který by nebyl jen výletem do nejznámějších míst, ale provedl by vás divokou a zároveň poklidnou atmosférou celého regionu. A protože Sicílie je na vrcholku italské gastronomie, bylo jasné, že bude třeba dát velký prostor také jídlu.

„Ve spolupráci s průvodkyní Janou, která převážnou část roku tráví právě v Itálii, jsme pro vás připravili nový zájezd plný plaveb, poznání, nasávání typické italské atmosféry a gurmánského zážitku, který si navíc sami připravíte,“ láká Hanka Teichmannová, specialistka na zájezdy do Itálie. „Určitě tak nevynecháte ani Palermo, Savocu nebo živé město Taormina,“ vypočítává.

Liparské ostrovyLiparské ostrovy

O všech zmíněných místech už jste jistě slyšeli, ale znáte jejich přilehlé ostrovy? „Sopečné ostrovy ležící v Tyrhénském moři u severního pobřeží Sicílie se nazývají Liparské. Málokdo o ostrovech ví tolik jako naše průvodkyně Jana Palenčárová. Je pro nás vlastně záhadou, proč je většinou lidé sledují pouze z pláží. Vulcano, Lipari, Panarea, Salina, Stromboli, Alicudi a Filicudi jsou zcela nebo skoro vyhaslé sopky a stojí za to se s nimi seznámit,“ vyzdvihuje Hanka. 

A co je vůbec největším zážitkem celého programu podle jeho průvodkyně? „Největším lákadlem je rozhodně ostrov Stromboli. Díky stále činnosti sopky vás čeká jedinečný večerní zážitek z paluby lodi, který rozhodně stojí za to. Žhavá láva vymršťována vzhůru obvykle padá zpět do kráteru. Parádní lávové divadlo jen pro vás,“ popisuje jeden z bodů programu zájezdu Jana. 

Erupce vulkánu na ostrově StromboliErupce vulkánu na ostrově Stromboli

Své zkušenosti průvodkyně využije i v rámci dalšího programu, kdy vás vezme na odpolední kurz sicilské kuchyně. Vlastníma rukama si tu připravíte dvouchodové menu z čerstvých domácích těstovin a vychutnáte si jej se sklenkou výborného sicilského vína. „Ze zájezdu si tak odnesete netradiční zážitek a třeba i novou dovednost, protože kde jinde se naučit připravovat těstoviny než v Itálii?“ říká s úsměvem Hanka.

Tradiční sicilská večeřeTradiční sicilská večeře

Zároveň připomíná, že pokud jste ze země viděli zatím jen Řím nebo Benátky, je čas poznat tuhle „jinou“ Itálii. Navíc stále s minimálním počtem turistů, což sebou nese spoustu výhod, od soukromí v resturaci až po nulové fronty na památky. 

Pořiďte si nové zážitky ještě dnes a rezervujte si novinku na rok 2021: zájezd To nejlepší z Palerma a Taorminy + LIPARSKÉ OSTROVY + SICILSKÁ KUCHYNĚ

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024