Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

AKTUÁLNĚ Z POLSKA: Díky, že jsem tam mohl být! říká průvodce Vláďa Šmehlík o 1. zájezdu po pauze

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 20. 7. 2020 | Přečteno: 1438x

Cestování je nikdy nekončící koníček. Můžete cestovat, ať je vám pět, nebo pětaosmdesát. Když se ale zavřou hranice, čas utíká jen velmi pomalu. To zažil průvodce Vladimír Šmehlík, který naše cestovatele provází po Polsku, Německu, Slovensku nebo třeba Maďarsku. Díky tomu, že jeho gró jsou okolní destinace, se také jako jeden z prvních mohl rozjet za hranice a vzít s sebou i naše cestovatele. Jak první zájezd po pauze probíhal? Co bylo jiné a co skupinu překvapilo?

Průvodce Vladimír šmehlík u Baltského mořePrůvodce Vladimír šmehlík u Baltského moře

1. Minulý týden jsi byl s našimi cestovateli na zájezdu v Polsku a Německu. Jaké bylo moct vyjet zase za hranice a rovnou se skupinkou?

Chvíli před zájezdem To nejlepší ze Štětína + RUJÁNA + OKOLÍ jsem zažíval nervozitu, což se mi už dlouho nestalo. Měl jsem pocit, jako by to byl můj první zájezd. Po tak dlouhé vynucené pauze to je asi přirozené.

Tyhle pocity se rozplynuly ve chvíli, kdy jsem se poprvé pozdravil s našimi cestovateli. Jakmile jsme překročili hranice, tak už to byla čirá euforie z možnosti cestovat.

2. Přibliž nám, o jaký zájezd šlo a co jste na něm viděli a zažili?

Naše výprava směřovala do Pomořan, někdejšího vévodství u břehů Baltského moře, které je dnes rozděleno mezi Polsko a Německo. Celý zájezd jsme navštěvovali různé cíle v ústí řeky Odry, takže Štětín, národní parky Wolin a Jasmund, města Stralsund, Svinoústí a mnoho dalších.

Našli se i odvážlivci, kteří se v chladných vodách Baltu koupali, což vzhledem k tomu, že v půli července tam bylo jen 18 °C, chtělo trochu odvahy.

Koupání v ledovém Baltu bylo jen pro odvážnéKoupání v ledovém Baltu bylo jen pro odvážné

3. Jsou nějaká skrytá místa, kterými jsi naše cestovatele překvapil? 

Myslím, že velkým překvapením byla krátká zastávka na Proře, u megalomanského mořského resortu, který vyrostl na ostrově Rujána v období Třetí říše. Čtyři a půl kilometru dlouhý hotel, který měl sloužit k rekreaci vzorným dělníkům a zasloužilým náckům.

Hodně zážitků si také mnozí odnesli ze skanzenu starých Slovanů a Vikingů, který leží na okraji průlivu Divna.

4. Probíhalo vše normálně? Pociťovali jste nějakou změnu, například oproti tvému poslednímu zájezdu před koronavirem?

Vše probíhalo v podstatě bez omezení. Jediný rozdíl byl v tom, že snídaně v hotelích byly podávány obsluhou, a nikoli formou klasického bufetu. Kupodivu ale nevznikaly žádné fronty a personál v hotelích se o nás opravdu příkladně staral. 

Návštěva skanzenu byla příjemným zpestřenímNávštěva skanzenu byla příjemným zpestřením

5. Kdybys měl něco na celém zájezdu vyzdvihnout, co by to bylo? 

Rozhodně bych vyzdvihl úžasnou partu lidí, kteří se rozhodli, že si to užijí a i přes počáteční nepřízeň počasí si udržovali moc dobrou náladu. Všechny moc srdečně zdravím a díky za to, že jsem mohl být u toho... Koneckonců „kamikadze balticke“ na pláži ve Svinoústí si musíme zopakovat.

6. Jaký je tvůj osobní názor – máme se bát cestovat? 

Nebát se, nikdy se nebát! To je základ! Ano, buďme na sebe opatrní, chovejme se zodpovědně vůči sobě i ostatním, ale nestresujme, a hlavně neseďme doma. Je tolik míst, která můžeme objevovat, tak pojďme do toho.

I taková krásná místa najdete na Rujáně...I taková krásná místa najdete na Rujáně...

7. Kam bys nás pozval příště? Co se chystá? 

Dvacátého srpna máme v plánu navštívit oblast Mazurských jezer a také se stavit na večírek ve Varšavě, aktuálně nám do plného počtu schází ještě pár lidí, ale již víme, že se pojede, takže se už teď těším, jak si společně užijeme oblast tisíců jezer.

Kdybyste se chtěli přidat, je to zájezd To nejkrásnější z Mazurských jezer + VLČÍ DOUPĚ + VARŠAVA. Rád se potkám i s vámi. 


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024