Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

Míša, cestovatelka Radynacestu.cz v Madridu: „Do roka a do dne tenhle maraton poběžím taky.“ Pojeďte fandit!

Autor: Markéta Petrlíková, Radynacestu.cz | Vydáno: 30. 10. 2023 | Přečteno: 520x
Téma: Madrid

Vždycky mám velkou radost, když se našim klientům a cestovatelům na mých zájezdech líbí a když si je užijí. Někdy na cestách dokonce vznikají nevšední příběhy a přátelství. A o jeden takový příběh bych se s vámi chtěla podělit.

Míša v akciMíša v akci

Začal úplně nenápadně. Před rokem jsem se na poznávacím zájezdu na Mallorcu seznámila s drobnou dívkou Míšou. To jsem tenkrát ještě netušila, jaký v ní dříme talent a že naše setkání nebude zdaleka poslední. Na Mallorce vznikla spontánně skvělá partička, takový babinec, skvěle jsme si to tam užili, navzdory tomu, že to ze začátku moc optimisticky nevypadalo.

Míša je velká cestovatelka, padly jsme si do oka, takže netrvalo dlouho a potkala jsem ji na dalším svém zájezdu, tentokrát do Madridu a okolí (Toledo, El Escorial, Segovia). V Madridu se pořád něco děje a my toho býváme součástí. Občas se připleteme k nějaké slavnosti, demonstraci, kulturní nebo sportovní akci. Nelze se tomu vyhnout, Madrid prostě žije. A takhle jsme při prohlídce historického centra narazili na maraton, který se tam koná každoročně na jaře. Několikrát během dopoledne nám zkřížili cestu maratonští běžci za mohutného povzbuzování všech přihlížejících. Atmosféra to byla strhující. A tak se zrodil nápad!

Ta drobná sympatická dívčina úplně vlevo, to je Míša, o které je tenhle příběhTa drobná sympatická dívčina úplně vlevo, to je Míša, o které je tenhle příběh

Míšu, jejímiž koníčky jsou běh a cestování, zážitek z Madridu tak nadchl, že se rozhodla maratonu zúčastnit. Tedy nejdříve jen tak suše poznamenala (já myslela, že z legrace), že příště poběží také. Tak já jsem na to také v legraci reagovala a plácla jsem, že když ona poběží, tak my jí budeme fandit. To jsem ještě netušila, že Míša to myslí opravdu vážně.

To jsem pochopila až o pár týdnů později, když mi Míša poslala e-mail, ve kterém se pochlubila, že už se registrovala na ten maraton. V tu chvíli jsem si uvědomila, že ji nesmím zklamat a že musím splnit svůj slib! Začala jsem organizovat a ve spolupráci s Renčou z kanceláře jsme připravily zájezd „Míše na míru“, přesněji řečeno poskládaly jsme program jarního Madridu tak, aby nám na den, kdy Míša poběží maraton, vyšla prohlídka právě té části města, kudy se poběží, abychom jí mohli s našimi cestovateli fandit.

Míša na další naší společné výpravě, tentokrát na ostrov Tenerife (v pozadí nejvyšší hora ostrova i celého Španělska – Pico del Teide)Míša na další naší společné výpravě, tentokrát na ostrov Tenerife (v pozadí nejvyšší hora ostrova i celého Španělska – Pico del Teide)

Zájezd do Madridu jsme si zase perfektně užili a Míša už si se mnou plánovala pokračování, tentokrát si vybrala ostrov věčného jara Tenerife. Půl roku uteklo jako voda a já jsem na letišti opět potkala jednu z mých nejvěrnějších cestovatelek. Strávili jsme úžasný týden na Kanárských ostrovech (Tenerife a La Gomera), který Míša využila nejen k poznávání místních krás, ale i k tréninku. Jako nedílnou součást výbavy si totiž vždycky přibalí běžecké „nádobíčko“, a když je zrovna volno, jde si zaběhat.

K tréninku Míše tentokrát posloužily schody vedoucí od hotelu k plážiK tréninku Míše tentokrát posloužily schody vedoucí od hotelu k pláži

Náš zájezd na Tenerife není válečka na pláži, je to akční dovolená pro aktivní cestovatele. Prozkoumali jsme celý ostrov (vlastně dva ostrovy). V rámci jednoho z výletů jsme vyjeli k nejvyšší hoře ostrova Pico del Teide. A to by nebyla Míša, kdyby se aktivně nezajímala o organizovaný výstup na tuhle horu. Myslím, že až sem přijede příště, určitě ji pokoří!

Svou aktivitou strhla i ostatní účastníky. Při návštěvě úchvatného koloniálního městečka La Orotava se s partičkou nadšenců rozhodli, že se zpátky do města Puerto de la Cruz, kde jsme bydleli, nevrátí jako obyčejní turisté autobusem, ale že si do údolí sejdou pěkně po svých. Docela tím šokovali místní obyvatele, pro které to bylo něco nepředstavitelného.

Po trekkingu na poloostrově Anaga s úchvatnou přírodou a dechberoucími výhledyPo trekkingu na poloostrově Anaga s úchvatnou přírodou a dechberoucími výhledy

Míša samozřejmě nemohla chybět ani na trekkingu. S účastí neváhala ani chviličku. O tom jsem vůbec nepochybovala. Co mě ale překvapilo, bylo to, že se na tenhle výlet kanárskou krajinou přihlásí skoro celá skupina. Nakonec náš šla většina (9 z 11) a skvěle jsme si to užili, zase se z nás stala bezvadná parta. Někteří dokonce uvažují o tom, že pojedou na jaře do Madridu, aby mohli Míše fandit naživo, nebo že se opět potkají příští rok při poznávání dalších Kanárských ostrovů Lanzarote a Fuerteventura. Tak uvidíme, snad se zase uvidíme!

Míšino poznávací znamení – obří růžová tykadlaMíšino poznávací znamení – obří růžová tykadla

Protože je Míša malé drobné postavy, mohli bychom ji v davu běžců snadno přehlédnout. To by ale nebyla ona, aby něco vtipného nevymyslela. Pořídila si obrovská růžová tykadla, se kterými bude rozhodně dobře vidět. Už se těším, až ji budu v dubnu v Madridu z chodníku vyhlížet, abych jí mohla fandit a držet palce. Můžete se přidat a Míše fandit osobně při našem jarním zájezdu do Madridu, nebo jestli bude maraton v televizi, vyhlížejte růžová tykadla a držte Míše palce!

Míšo, přejeme ti, ať ti (nejen) Madrid dopadne skvěle!

Maraton v Madridu se poběží 28. 4. 2024. Rezervujte si zájezd právě v tomto termínu, poznejte Španělsko a buďte u toho s námi: To nejlepší z Madridu + TOLEDO + SEGOVIA + EL ESCORIAL (letecky z Prahy). Odlétáme 24. 4. 2024!


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024