Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ: Nádech – výdech – Švýcarsko! aneb Proč jsme z něj byli úplně paf

Autor: Karolína Petrová, Pavlína Wawroszová, Radynacestu.cz | Vydáno: 15. 9. 2019 | Přečteno: 7032x
Téma: Fotoreportáž, Švýcarsko

Na konci května jsme s autobusem Radynacestu.cz a průvodkyní Katkou vyrazili poznávat malebná města a fantastickou přírodu do Švýcarska. Museli jsme totiž otestovat jeden z nejoblíbenějších zájezdů z naší nabídky. A jak to dopadlo? Počasí nám opravdu přálo, slunce svítilo a teploty byly chvílemi hodně vysoké… Sníh na vrcholcích hor nás ale rychle zchladil. Ale ty výhledy! Podívejte se sami. 

Kouzelné a čisté ŠvýcarskoKouzelné a čisté Švýcarsko

Fotky pořídil náš kolega Pavel Špurek, nemuseli jsme tak použít záběry z mobilů. Cesta do Švýcarska ubíhala rychle, v pohodlném autobuse se dá i těch dvanáct hodin v pohodě přežít.

Rýnský vodopádRýnský vodopád

Ještě před snídaní jsme stihli první zastávku u Rýnských vodopádů. Dorazili jsme k nim ten den jako první, a tak jsme se vyhnuli frontám a měli tu nádheru jen sami pro sebe. Mimochodem, Rýnské vodopády jsou jedny z největších v Evropě.

LuzernLuzern

Poté jsme se přesunuli do Lucernu, který se nám ze všech navštívených měst líbil nejvíc. Prošli jsme se centrem města a nevynechali jsme ani slavný Kaplový most z roku 1332.

Kaplový mostKaplový most

Po nejstarším zakrytém dřevěném mostě jsme se prošli, a dostali se tak na druhou stranu města, se kterým nás průvodkyně Kateřina Herková dokonale seznámila. 

Šlapadlo na jezeřeŠlapadlo na jezeře

Tam jsme si vypůjčili šlapadlo a projeli se po Luzernském jezeře. Výhled od hladiny byl jedinečný. Jezero je obklopeno horami, a není proto divu, že tady tráví volné dny i místní.

PilatusPilatus

Odpoledne jsme si společně vyjeli nejstrmější zubačkou na světě na horu Pilatus (2 128 m n. m.). Cesta nahoru byla dobrodružná a následný výhled z vrcholu naprosto odzbrojující.

ČokoládovnaČokoládovna

Druhý den ráno jsme se vydali do čokoládovny Cailler a nacpali se čokoládou. Mňam! Tak moc nám chutnala, že jsme poté nakoupili spoustu čokolád a cukrovinek s sebou. Plán dovézt je domů ale nevyšel…

GruyereGruyere

Další zastávkou bylo městečko Gruyère, proslavené stejnojmenným sýrem. Uličky byly provoněné všudypřítomným fondue, nás však nejvíc bavil výhled do okolí.

BernBern

Odpoledne jsme se vydali do hlavního města Švýcarska, Bernu. Jen co jsme vystoupili z autobusu, potkali jsme medvědy, kteří jsou s městem neodmyslitelně spojeni. Užili jsme si procházku městem, vynikající švýcarskou kuchyni, a zejména pohodu u řeky Aara.

ThunThun

Třetí den patřil přírodě. Cestou do hor jsme se zastavili v kouzelném městečku Thun. Atmosféru místa dokresluje průzračná voda, typické švýcarské domečky a uličky a zasněžené vrcholky hor.

Horské střediskoHorské středisko

Následoval přesun do jednoho z nejznámějších švýcarských horských středisek Grindewald, které leží na úpatí známých čtyřtisícovek Eiger, Jungfrau a Mönch.

Nádherný výhledNádherný výhled

Někteří z nás si v rámci volna vyšlápli do kopců pěšky, jiní se nechali vyvézt lanovkou až na First (2 167 m n. m.). Ať už jste si vybrali jakoukoliv možnost, výhledy stály za to.

CurychCurych

V podvečer jsme dorazili do Curychu, největšího a nejbohatšího města Švýcarska. Prošli jsme se centrem, dali si lehkou večeři se sklenkou vína a chvilku poseděli na nábřeží. Užívali jsme si ruch a myšlenky nám bloudily zpět k zážitkům předchozích dní.

Pojeďte příště do Švýcarska s námi! Náš autobus vás zaveze k těm nejkrásnějším místům.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024