Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ: Už víme, kde je ráj... Srí Lanka + Maledivy!

Autor: Jitka Bajtková a Gabriela Špurková, Radynacestu.cz | Vydáno: 16. 4. 2018 | Přečteno: 3349x
Téma: Fotoreportáž, Srí Lanka, Maledivy

Rozlehlé plantáže, sloni na dotek, drink jedině z kokosu a bungalovy přímo u moře. Znáte ten pocit, když chcete někomu říct, jak moc úžasné to bylo, a víte, že ať řeknete cokoliv, nikdy dost dobře nepopíšete tu nádheru? Tak přesně takhle to máme se zážitky, které si odvážíme ze zájezdu na Srí Lanku a Maledivy. Jediné, co víme jistě, je, že se tam chceme vrátit! Mrkněte na fotoreportáž a pochopíte...

Welcome drinkWelcome drink

Hned po příletu do Kolomba, kam jsme se dopravili luxusním letadlem Dubaj Emirates, na nás čekalo milé překvapení v podobě kokosu. Místní mladí ho pijí raději než třeba Colu nebo Fantu.

VaranVaran

Vidět tohoto krasavce na vlastní oči se nám poštěstilo hned zkraje zájezdu. Jako první nás uchvátil... ano, jeho jazyk!

Vyřezávané věciVyřezávané věci

Průvodkyně Jana Dyršmídová nám společně s místními průvodci zajistila prohlídku řezbářské dílny. Moc pěkný zážitek, přírodní barvení dřeva a nakonec nákupy. Někteří nakupovali tácy, jiní náušnice, sošky nebo třeba přívěšky.

Čerstvé ovoce kdekoli a kdykoliČerstvé ovoce kdekoli a kdykoli

Tuhle milou paní jsme potkali při vystupování z autobusu. Nakoupili jsme u ní čerstvé ovoce, kdy například sáček oloupaného a nakrájeného manga stál jen patnáct korun. A navíc bylo vynikající!

Sloní safariSloní safari

Sloní rodinku jsme zachytili v národním parku Minneriya, kde jsme se proháněli džípy. Vidět tahle úžasná zvířata zblízka je nádhera a my jsme nestačili mačkat spouště fotoaparátů. Zážitkem a třešničkou na dortu byl odvoz džípy ze safari až na hotel.

Na Lví skáleNa Lví skále

Výšlap na Lví skálu, asi nejznámější místo Srí Lanky, je sice náročnější, ale odměna v podobě dechberoucího výhledu do širokého okolí stojí za to.

VodopádVodopád

Asi by vás napadlo tisíc jiných jmen, ale tyhle vodopády se jmenují Baker Falls. V češtině baker znamená pekař. No, pěkně to upekl. 

Hortoňské pláněHortoňské pláně

Kocháme se... Hortonské pláně, to je asi osmikilometrová procházka pro opravdové cestovatele. Po cestě nás čekalo setkání s vodopády a dvě příjemné vyhlídky, které se jmenují Malý a Velký konec světa. A víte co? Opravdu to tam jako na konci světa vypadalo – to musíte zažít!

PlantážePlantáže

Bez téhle fotky by nikdo Srí Lanku neměl opustit. To je čistá nádhera. Plantáže, kam se podíváte!

Zkouška oblečeníZkouška oblečení

Zkoušení sárí, tradičního oděvu pro ženy (ale i muže – jeden odvážný je s námi na fotce), je skvělá zkušenost, která se vám vryje do paměti. Vyberete si oblíbenou barvu a posluhovačka vás do oděvu oblékne. Kousek Srí Lanky si pak můžete odvézt domů v podobě triček, sárí, košil nebo třeba šátku.

Vodní bungalovyVodní bungalovy

Zasloužený odpočinek a neskutečná krása na Maledivách. Tohle jsou vodní bungalovy, u kterých probíhalo například i krmení žraloků.

Pohoda na MalediváchPohoda na Maledivách

Maledivy – no, co si budeme povídat – jsou ráj na zemi s all inclusive! Každý den místní speciality, dokonalá péče, úžasní lidé. A přímo u ubytování fascinující podmořský svět. Viděli jsme rejnoky, šnorchlovali s delfíny, potápěli se s želvami... Naprostá paráda.

Pojedete s námi? Těšíme se na Vás na příštím zájezdu do ráje! Ehm, tedy na zájezdu na Srí Lanku a Maledivy!

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024