Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

ROZHOVOR: Foodblogerka Jana Vašáková alias Slepičárna Blog o lásce k Londýnu i Harry Potterovi

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 28. 2. 2020 | Přečteno: 1556x

To nejlepší z Londýna + Harry Potter je jeden z vašich nejoblíbenějších zájezdů. A my se nedivíme! Londýn je při správném podání obrovská láska a studia Harryho Pottera úžasný vizuální zážitek pro malé i velké. Občas se mezi vámi najde někdo, kdo se o svou radost z cest rád dělí na Blogu a na Instagramu. A protože víme, že foodblogerka Jana Vašáková se svou rodinou mezi správně nadšené cestovatele patří, byla ruka v rukávě... Proč se vlastně vydala do Londýna s cestovkou a čím je překvapila průvodkyně Magda?

Jana Vašáková na nástupišti 9 a 3/4Jana Vašáková na nástupišti 9 a 3/4

1. Hezký den, Jano, asi můžeme prozradit, že naše spolupráce vznikla tak, že jste si u nás vybrala s dětmi zájezd a až pak jsme vás poprosili, zda byste svou cestu mohla dokumentovat na Instagramu. Řekněte nám, jak jste se o Radynacestu.cz dozvěděla? 
Přesně tak. Radynacestu.cz sleduju nějakou dobu a už je to pár měsíců, co jsem kamarádce s nadšením vyprávěla o vašem zájezdu za Harrym Potterem. Jak jsem se o vás dozvěděla? Díky Instastories u kamarádky @janaduff. Od té doby brouzdám a vybírám, co by se mně, rodině nebo kamarádům mohlo líbit. Ten výběr je tak pestrý...

Studia Warner Bros v LondýněStudia Warner Bros v Londýně

2. Proč jste si vybrala zrovna zájezd Londýn + Harry Potter? Jste doma fanoušky čarodějnické ságy od J. K. Rowlingové? 
Ano, přiznávám se, jsem fanda Harryho Pottera. A miluju Londýn. Prostě ideální kombinace! Zvláště pak, když doma máte dvě dcery, které celou ságu znají nazpaměť, a jedna z nich dokonce studuje film. Před dvěma lety jsme se byli podívat v Portu na místa, kde sbírala J. K. Rowlingová inspiraci, a tohle byla pro nás něco jako třešnička na dortu. Vidět v reálné podobě to, co vznikalo a vyvíjelo se 10 let v kultovní filmovou záležitost, která ovlivnila hned několik generací, byl nezapomenutelný zážitek. 

Hůlky všech protagonistůHůlky všech protagonistů

3. Když jsme si před cestou povídaly, říkala jste, že vyjet někam se dvěma dětmi sama znamená pečlivě plánovat a řešit. I proto jste si vybrala zájezd s Radynacestu.cz?
Snažíme se hodně cestovat, obvykle jako celá rodina. Studujeme průvodce, hledáme na internetu tipy, diskuze, ale nakonec to vždycky skončí stejně. Tápeme. Nedokážeme v cizím městě stihnout všechno, co bychom rádi viděli. Mozek je neustále ve střehu. Proto jsem si vybrala Radynacestu.cz, i když s cestovkami normálně nejezdíme. Chtěla jsem, aby za mne někdo vše perfektně připravil a já si to mohla s dětmi na maximum užít. A to se splnilo. Malá skupinka stejných nadšenců pro dané téma a průvodkyně, díky které teď Londýn vnímám naprosto jinak, z mnohem užší perspektivy, a to jsem tam už párkrát byla...

Draci, hadi, příšery... I to je svět Harryho PotteraDraci, hadi, příšery... I to je svět Harryho Pottera

4. Co se vám konkrétně v Londýně a studiích nejvíce líbilo? 
Ze všeho nejvíc, abych byla naprosto upřímná, jsem si užila to, čeho jsem se nejvíc bála. Hromadnou dopravu. Nikdy bych nevěřila, že to dám a bude mě bavit se přemisťovat vlakem, metrem, autobusem, lodí po Temži. Všechno mělo své kouzlo a najednou to bylo tak snadné, hlavně díky naší Magdě (průvodkyni). Památky jsem vesměs všechny znala, studio bylo úžasné a ve spojení s jinými místy v Londýně, kde se natáčelo, to všechno najednou dávalo smysl. A už teď se těším, jak do Londýna pojedu příště a budu všem ukazovat: „Jé, tady se točil Harry Potter…“

V domě WeasleyovýchV domě Weasleyových

5. Po celou dobu zájezdu s vámi byla průvodkyně Magda Jurczygová. Čím vás překvapila? 
V první řadě optimismem, neustále se usmívala. Když nám něco vyprávěla, vždycky si našla nějakou zajímavost (i možná na sebevětší nudě, hlavně pro děti), kterou dokázala pojmout tak, že si to všechno pamatuju. Vždycky dokázala odpovědět na otázky, poradit, pomoci, ukázat cestu, najít alternativní plán programu, a to všechno s takovým nasazením. A přesto jste nikdy neměli pocit, že vám něco diktuje, že vás do něčeho nutí, bylo to takové nenucené. 

Model bradavického hraduModel bradavického hradu

6. Jako foodblogerky se vás musíme zeptat. Co vám v Londýně chutnalo a co ne? A je nějaký britský recept, ve kterém byste našla inspiraci i pro svou kuchyni? 
Abych pravdu řekla, na jídlo moc času nebylo. Ne takové to chození po restauracích a ochutnávání. Ale to jsem ani neočekávala, plán byl jiný, a o to pestřejší. I tak jsme si ovšem s dcerami daly dim sum knedlíčky v Soho, navštívily pár bister a mile nás překvapila večeře v hotelu, kde jsme byly ubytované. Celkově vzato nejsem úplně typ pro britskou kuchyni, ale například fish & chips nebo jejich plněné brambory mám ráda. 

Harry a Ron ve vlaku do BradavicHarry a Ron ve vlaku do Bradavic

7. Určitě už máte nabídku našich zájezdů zmapovanou. Jaká destinace by vás lákala příště? 
Všeobecně jsou to města jako Paříž, Madrid, Athény, Amsterdam a New York. Ale i Švédsko a tematické historické výlety. A ačkoliv už jsme tam byli, tak To nejlepší z Lisabonu by bylo něco pro mě a mého muže. Je toho tolik!

Dobroty s čarodejnickou tematikouDobroty s čarodejnickou tematikou

Děkujeme za rozhovor a těšíme se někdy v budoucnu opět na viděnou na cestách. 
Já děkuju!!!

A vy, cestovatelé, nezapomeňte na SLEVU 500 Kč na osobu se slevovým kódem SLEPICARNA pro nákup jakéhokoliv čtyř- a vícedenního zájezdu s odjezdem do 31. 12. 2020, platí už jen do soboty 29. 2. 2020! V rezervaci zájezdu stačí napsat do poznámky SLEPICARNA.

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024