Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Čína - fascinující svět odlišností s průvodcem, který rozumí jemu i vám

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 22. 9. 2017 | Přečteno: 1238x

Ve světě ji proslavila kuchyně, která se snad jako jediná dostala na každý kontinent. Čínské čtvrti jsou součástí evropských metropolí, navíc Číňané stojí také za nejmodernějšími dopravními i stavebními projekty. Země duchovních tradic, nedostižného pokroku a zcela odlišné kultury je lákadlem pro opravdové cestovatele. Pojeďte s námi objevovat nejlidnatější zemi světa s průvodcem, který je ve fascinující kultuře odlišností jako doma.

Objevte kouzlo PekinguObjevte kouzlo Pekingu

Čína pro nás byla obrovskou cestovatelskou výzvou. Nádherná země uspokojí náročné cestovatele, duší dobrodruhy, milovníky Asie i supermoderních technologií. Je tak jiná a překvapivá v mnoha parametrech, že jen těžko dokážeme na pár řádcích říct, co všechno v ní stojí za to poznat.

Čínské specialityČínské speciality 

,,Čína je země neuvěřitelných kontrastů ve všech oblastech, země s tajuplnou historií a tradicemi, kde na každém kroku zjišťujete, jak různí a zárověň stejní jsme my lidé," říká naše průvodkyně Čínou Lenka Drastichová, která společně se specialistkou Radmilou Hájkovou celý zájezd To nejlepší z Pekingu + OKOLÍ připravovala.

Zakázané městoZakázané město

Objet nejlidnatější zemi světa křížem krážem a bez omezení není možné. Přísný komunistický režim, který v Číně vládne, cestovatelům nedovoluje zavítat mimo města a vymezená území. Zájezd jsme proto zaměřili na hlavní město, esenci všeho čínského, a jeho blízké okolí. ,,Zážitky nabízí Peking na každém kroku - od pouličních specialit přes cestování veřejnou dopravou, akrobatická vystoupení místních umělců až po nádherné chrámy," vyjmenovává lákadla Pekingu Lenka. Nemine však ani Velkou čínskou zeď, Zakázané město, olympijské "ptačí hnízdo" či další ikonické symboly Číny.

Nádherné chrámy PekinguNádherné chrámy Pekingu

Tím nejzajímavějším je ale pro cestovatele sama atmosféra, kterou je země prostoupena. A co na Číně nejvíc uchvátilo naši průvodkyni? ,,Chrámová architektura. Patří k největším zážitkům, jaké si můžete odvézt, zejména když některé z chrámů nejsou jen památky, ale žijí skutečným duchovním životem, kde se lidé chodí modlit, zamyslet, zavzpomínat." 

A co vy? Už jste se zamysleli nad tím, proč ještě pořád váháte a nezačali jste si už dávno plnit své cestovatelské sny? Těšíme se na vás v Pekingu

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024