Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

PTÁTE SE: Jak se točí dokument ze zájezdu? Budete koukat! Odkrýváme pikantnosti ze zákulisí

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 2. 6. 2015 | Přečteno: 2072x

Po čtyři měsíce jsme vás na obrazovkách TV Relax provázeli našimi poznávacími zájezdy. Za tu dobu jsme se prošli ulicemi Londýna, Lisabonu, Bruselu, Říma nebo Benátek. Vzali jsme vás fandit do Barcelony, popíjet do Dublinu či mlsat do Provence. Získat pro vás ty nejlepší záběry ovšem nebylo vždycky zadarmo. Chtělo to trochu akrobacie, diplomacie i drzosti... Připomeňte si jednotlivé díly s námi!

S kamerou na cestách za poznánímS kamerou na cestách za poznáním

A dosavadní výsledek? Podle vašich ohlasů jsme náročný proces od myšlenky k cíli zvládli obstojně. Dvanáct dílů pořadu s příznačným názvem Rady na cestu jsme pro vás natáčeli ve spolupráci s TV Relax a teď si je můžete přehrát v pohodlí domova, kdykoli budete chtít.

Všechny díly najdete přímo tady, na Youtube nebo na stránkách Magazínu Radynacestu.cz:

1. díl: To nejlepší z Lisabonu 

2. díl: To nejlepší z Barcelony 

3. díl: To nejlepší z Londýna (1. část) 

4. díl: To nejlepší z Londýna (2. část) 

5. díl: To nejlepší z Belgie

6. díl: To nejlepší z Říma 

7. díl: To nejlepší z Dublinu 

8. díl: To nejlepší z Paříže

9. díl: To nejlepší z Provence (1. část)

10. díl: To nejlepší z Provence (2. část) 

11. díl: To nejlepší z Florencie 

12. díl: To nejlepší z Benátek 

Vypadá to jednoduše, ale natočit takový dokument je docela věda. Krom samotných aktérů videí, kterými byli průvodci a samozřejmě i vy, naši klienti, stál za zrodem série dokumentů celý tým profíků od kameramanů, střihačů a poradců, až po moderátorku. 

Kameraman byl skupince neustále v patáchKameraman byl skupince neustále v patách

Na každém z deseti natáčených poznávacích zájezdů (dva jsem rozdělili do dvou dílů pořadu), jsme měli dva pány za kamerou a jednoho ostříleného průvodce před ní. Na prvním místě byl ale stále klient, takže zatímco naši cestovatelé měli v nohách denně desítky kilometrů, kameramani si vyšlápli dvakrát tolik. Hledání nejlepšího záběru často vyžadovalo vyjít o pár schodů výš, vyběhnout na kopec, utíkat před skupinku, pak zase za ni, a taky trošku poslouchat, o čem je řeč, aby jim náhodou něco důležitého neuniklo. 

Koukat někomu do talíře je neslušné, ale když jsou na něm šneci...Koukat někomu do talíře je neslušné, ale když jsou na něm šneci...

O tom, že museli mít pánové dobrou kondičku, není pochyb, ale krom té se občas hodila i vrozená česká drzost. Třeba při slavnostech sv. Patrika v Dublinu na ulici nebylo k hnutí, proto kameraman neváhal a oslovil přihlížející z balkonu. Za chvíli už natáčel z jejich obýváku. Daleko větším oříškem bylo vyjednávání s úřady. Seznam toho, co se nesmí natáčet, byl delší než účet za týdenní nákup v Tescu...

Točilo se i před slavným Moulin RougeTočilo se i před slavným Moulin Rouge

Navzdory tomu jste s námi díky všudypřítomné kameře mohli poznat mnoho nádherných měst: Lisabon, Barcelonu, Benátky, Dublin, Paříž, Řím a Florencii. Londýn vydal dokonce na dva díly dokumentu, stejně jako putování po malebné krajině v Provence. V Belgii jsme to pak vzali důkladně i mimo hlavní město Brusel a seznámili vás s Bruggami, Gentem nebo Antverpami. 

Připomeňte si s námi postupně všechny díly na Magazínu Radynacestu.cz nebo přímo na Youtube!

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024