Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

PTÁTE SE: Jak si vybrat zájezd? 5 otázek, které vám pomohou s rozhodnutím

Autor: Veronika Drbohlavová, Radynacestu.cz | Vydáno: 1. 11. 2020 | Přečteno: 1101x
Téma: Ptáte se

Chcete jet na poznávací zájezd, ale vlastně nemáte představu kam, kdy a jaký typ zájezdu by vám vyhovoval? Na následujících řádcích vám pomůžeme trochu si to ujasnit, zorientovat se v nabídce a snad vám i pomoci s výběrem vaší vysněné dovolené. Stačí si položit 5 otázek. 

1. Jak jste na tom s létáním?

Na autobusové zájezdy můžete vyrazit právě s tím našímNa autobusové zájezdy můžete vyrazit právě s tím naším

Tohle je asi nejdůležitější otázka, pokud jde o cestování. Cesta letadlem cestovatelům otevírá prakticky celý svět, ale dovolená má být primárně odpočinkem. Takže pokud se z jakéhokoliv důvodu bojíte létat, není se za co stydět, jde přeci o vaši dovolenou, a vy se tedy musíte cítit komfortně. 

A právě pro vás máme širokou paletu autobusových zájezdů, během kterých poznáte krásy evropských států. A mohu vám prozradit, že skrývají mnohem víc zážitků, než byste čekali. Co byste řekli karnevalu v Benátkách, koupání v moři nebo wellness centru ve Slovinsku, ochutnávce vín v oblasti Rýna nebo třeba plavbě lodí po polské části Odry? Chcete zamířit ještě dál? Není vůbec problém. Vezmeme vás skrz celé Pobaltí až do samotného Petrohradu.  

Autobusem s námi můžete jet do těchto zemí: Anglie, Belgie, Francie, Holandsko, Itálie, Lucembursko, Maďarsko, Německo, Pobaltí, Polsko, Rakousko, Rusko, Slovensko, Slovinsko a Švýcarsko. 

Samostatnou kategorií autobusových zájezdů jsou pak ty adventní. Kromě klasických trhů si můžete užít např. nákupy v Primarku, prohlídku zámku Moritzburg, kde se natáčely Tři oříšky pro Popelku, nebo průvody čertů ve Schladmingu či Retzu.

2. Kolik času máte?

Užijte si eurovíkend v ŘíměUžijte si eurovíkend v Římě

Dalším důležitým kritériem pro výběr dovolené je čas. Můžete k víkendu přidat pouze pár dní dovolené? Pak jsou pro vás to pravé naše eurovíkendy, které vypravujeme do všech koutů Evropy. Samozřejmě nabízíme osvědčené klasiky, jako je Londýn, Paříž, Barcelona či Řím. Ale v naší nabídce najdete i méně známé metropole. Co třeba prozkoumat Tallin, Marrákeš, Edinburgh, Florencii, Istanbul, Dublin nebo Nice?

Chcete si pořádně odpočinout a týden je úplné minimum, které potřebujete? No tak to pro vás máme opravdu velkou nabídku zájezdů do exotiky. Co byste řekli na Brazílii, Filipíny, Guatemalu, Indii, Indonésii, Japonsko, Kanárské ostrovy, Kolumbii, Kubu, Madeiru, Maledivy, Mexiko, Peru, Spojené arabské emiráty, Srí Lanku, Thajsko nebo Vietnam? Je to na vás trochu divočina? Potom zkuste třeba tradičnější Izrael, Kanadu, Rusko nebo USA.

3. S kým se na dovolenou chystáte?

Zájezd do Dubaje pro rodiče a dětiZájezd do Dubaje pro rodiče a děti

Pokud jedete s partnerem nebo přáteli, můžete si vybrat kterýkoliv z našich zájezdů. V nabídce jsme ale pamatovali i na specifičtější cestovatele.

První z těchto skupin jsou rodiče s dětmi. Protože naplánovat dovolenou s dětmi tak, aby to pro rodiče nebyla řehole a pro děti jen nudná přehlídka muzeí a hradů, není vůbec jednoduché. My to ale máme zmáknuté. Vybrali jsme průvodce, kteří to s dětmi umí, vymysleli postavu Vašíka, který děti provede celou dovolenou, a hlavně vytváříme skupinky rodičů s dětmi, takže si děti najdou nové kamarády, se kterými zažijí dobrodružství. 

Takto speciálně připravené zájezdy pro rodiče s dětmi vypravujeme do Barcelony, Dubaje, Londýna, Paříže a Říma.

Máte už svůj věk nebo vyhledáváte pomalejší tempo? Spíše než maraton po památkách chcete zažít atmosféru místa, zajít si do zastrčené kavárny nebo prostě jenom objevovat kouzlo vaší vysněné destinace? Připravili jsme několik zájezdů označených jako 55+. Nechceme tím nikoho diskriminovat a určitě neříkáme, že někdo starší 55 let se nemůže přihlásit na zájezd, který takto není označen. Nebo naopak někdo mladší by nemohl preferovat pomalejší tempo a rezervovat si zájezd 55+. Moc dobře víme, že věk je jen číslo a záleží na každém cestovateli, na jaký zážitek má zrovna chuť. Jen dáváme možnost zvolit zájezd v pohodovějším tempu. Prohlédnout si tak můžete Istanbul, Londýn, Paříž a Řím.

Nemáte parťáka na cesty, ale nechcete bloumat osamoceně ulicemi? S námi sami nikdy nebudete, tedy pokud nebudete chtít. Na každém zájezdu vznikne skupina lidí, kteří mají společný zájem – pohodovou dovolenou a poznávání dané destinace. Co víc si může samotný cestovatel přát? Jedinou komplikací, která tedy může stát v cestě vaší dovolené, je příplatek za jednolůžkový pokoj, který většina hotelů bohužel účtuje. 

Pokud si to nemůžete dovolit nebo prostě jen nechcete platit nic navíc, nabízíme službu doobsazení pokoje. Jedná se o to, že dva samostatní cestující sdílí jeden dvoulůžkový pokoj. Oddělené postele a stejné pohlaví cestujících je samozřejmostí. A vězte, že máme na kontě již několik přátelství, která vznikla z doobsazení a trvají dodnes. Není tedy důvod to nezkusit. 

Pokud ale dáváte přednost soukromí, není problém. Jednolůžkové pokoje máme v nabídce standardně.

Jste velká parta kamarádů a chcete mít zájezd jen sami pro sebe? I na to jsme připraveni. Vytvoříme termín podle vašich přání a rádi vám přizpůsobíme i program na míru. Stejnou službu nabízíme i pro firemní kolektivy. Dost už bylo nudných teambuildingů. Řekněte nám pár informací o vašem týmu a my vám vytvoříme firemní zájezd na míru.

Náš tip: Zvládnete víc než kdejaký turista? Nahlédněte do kategorie zájezdů pro aktivní cestovatele, které v sobě ukrývají například výšlap na Pico Grande. 

4. Co očekáváte od programu?

Kurz vietnamské kuchyněKurz vietnamské kuchyně

Lákají vás gastro zážitky? Vyražte s námi na sýrový trh v Alkmaaru, ochutnejme portské víno nebo si společně užijme kurz vietnamské či thajské kuchyně. Toužíte po odpočinku v lázních a wellness? Zamiřme do přírodních termálních lázní v Anglii nebo přímo do japonského onsenu. Jste milovníkem vojenské historie? Ponořte se do ní ve vojenských muzeích v Londýně nebo v proslulém Waterloo.

Vyberte si téma zájezdu, které je vám nejbližšíVyberte si téma zájezdu, které je vám nejbližší 

Jak ale tyto zájezdy v naší široké nabídce najdete? Objevte kouzlo filtrace zájezdů. Nabídne vám zájezdy rozřazené podle různých témat. Některá by vás možná ani nenapadla. Co třeba taková mystika?

5. Chcete na dovolené zažít víc, než nabízí klasický program?

Květinový festival na MadeiřeKvětinový festival na Madeiře

Něvský prospekt v Petrohradu, císařský palác v Tokiu, kanály Amsterdamu… To vše je sice hezké, ale vy chcete od dovolené víc? Chcete něco, co vás vtáhne do děje a budete moci opravdu říct, že jste ZAŽILI dané místo? 

Teď přicházejí na řadu speciální události, které našim cestovatelům zprostředkováváme. Stačí si jen vybrat: Den námořnictva v Petrohradu, Hanami v Japonsku, Květinové korzo v Keukenhofu, karneval nebo vinobraní na Madeiře, oslava královniných narozenin v Londýně. To všechno jsou zážitky, které vaši dovolenou udělají neopakovatelnou.

Náš tip: Příchod nového roku s námi můžete oslavit v Istanbulu, Lisabonu, Moskvě a New Yorku.

Radka Šímová

Radka ŠímováPrůvodce Radynacestu.czExpert Radynacestu.cz


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024