Kóbe: ochutnejte ceněnou japonskou pochoutku a specialitu Kobe Beef

Barbora Žižková Barbora Žižková, Průvodce Radynacestu.cz Vydáno 24. 9. 2018 • Přečteno 389x

Kóbe je považováno za jedno z nejatraktivnějších měst Japonska.

Vyberte si z našich 4 zájezdů do JaponskaZobraz zájezdy

Kóbe je hlavním městem prefektury Hyogo a jedním z deseti největších měst Japonska. Nachází se mezi mořem a pohořím Rokko. Kóbe je také považováno za jedno z nejatraktivnějších měst Japonska. Nejvíce je ale Kóbe známé pro své kulinářství, a to hlavně v oblasti hovězího masa.

Hovězí z Kóbe

Je to skutečná delikatesaJe to skutečná delikatesa

„Kobe Beef“ je ceněná japonská pochoutka a pravděpodobně nejznámější specializovaná regionální specialita v Japonsku, často označovaná jako „kaviár mezi hovězím masem“. „Wa“ znamená japonský a „gyu“ je označení pro skot nebo hovězí.

Jedná se o jedno z několika plemen Wagyu neboli japonského skotu, která se chovají po celé zemi a často jsou spojována s oblastí svého původu.

Zatímco Kobe Beef je pravděpodobně nejznámějším typem Wagyu mimo Japonsko, existuje mnoho dalších plemen, jako jsou Macuzaka a Jonezawa Beef, která jsou stejně, nebo dokonce slavnější mezi japonskými gurmány.

Průvodce je s vámi od odletu po návrat. O vše se postará. Vy si tak vychutnáte zážitky bez starostí.

Mramorová textura

Maso je krásně strukturovanéMaso je krásně strukturované

O skot musí být řádně postaráno, být dobře krmeno a musí se vyvarovat stresu, to vše se pak projeví v chuti a kvalitě masa. Proto není potřeba nikam spěchat, právě naopak. Kobe Beef se vyznačuje jemným masem rovnoměrně mramorovaným tukem.

Vyrábí se z rodilého tádžimského plemene, který se narodil a prorazil v prefektuře Hyogo. Navzdory populární pověsti nejsou krávy obvykle krmeny pivem nebo masírovány.

Po porážce musí maso splňovat řadu požadavků a pouze ty nejvyšší třídy masa s mimořádně vysokým obsahem tukového mramorování získávají označení Kobe Beef, což je přísně střežená ochranná známka.

Co vše ještě z masa chutnat?

Příprava masa v restauraciPříprava masa v restauraci

Kobe Beef je obvykle podáváno jako steak, šabu šabu (tenké plátky masa rychle uvařené v bujónu) nebo sukiyaki (rychle osmažené tenké plátky masa). Jedním z nejlepších způsobů, jak si vychutnat Kobe Beef, je v restauraci teppanyaki, kde šéfkuchař griluje maso na železném tácu přímo před svými hosty.

Ceny se liší podle zařízení, ale můžete očekávat, že zaplatíte i několik tisíc jenů za sto gramů hovězího masa, zatímco celé jídlo v restauraci teppanyaki obvykle stojí mezi 8 000 a 30 000 jeny na osobu. Cena tedy může být velmi vysoká, nicméně gastronomický zážitek je to nepřekonatelný.

Barbora Žižková

Barbora ŽižkováPrůvodce Radynacestu.czExpert Radynacestu.cz

Těmito místy Vás provedu osobně

Vyberte si z mých 5 zájezdů

Japonsko

Japonsko… Víc než zážitek!

Vyberte si jeden z našich 4 zájezdů do Japonska

Zobrazit aktuální zájezdy do Japonska

Nejbližší volný zájezd odlétá již 26. března



URL stránky: www.radynacestu.cz/magazin/kobe/

Doporučujeme z Japonska

Nejnovější z Japonska



Přihlašte se do Newsletteru a cestujte výhodně!