Kóbe: ochutnejte ceněnou japonskou pochoutku a specialitu Kobe Beef

Barbora Žižková Barbora Žižková, Průvodce Radynacestu.cz Vydáno 24. 9. 2018 • Přečteno 3061x

Kóbe je považováno za jedno z nejatraktivnějších měst Japonska.

Vyberte si z našich zájezdů do JaponskaZobraz zájezdy

Kóbe je hlavním městem prefektury Hyogo a jedním z deseti největších měst Japonska. Nachází se mezi mořem a pohořím Rokko. Kóbe je také považováno za jedno z nejatraktivnějších měst Japonska. Nejvíce je ale Kóbe známé pro své kulinářství, a to hlavně v oblasti hovězího masa.

Hovězí z Kóbe

Je to skutečná delikatesaJe to skutečná delikatesa

„Kobe Beef“ je ceněná japonská pochoutka a pravděpodobně nejznámější specializovaná regionální specialita v Japonsku, často označovaná jako „kaviár mezi hovězím masem“. „Wa“ znamená japonský a „gyu“ je označení pro skot nebo hovězí.

Jedná se o jedno z několika plemen Wagyu neboli japonského skotu, která se chovají po celé zemi a často jsou spojována s oblastí svého původu.

Zatímco Kobe Beef je pravděpodobně nejznámějším typem Wagyu mimo Japonsko, existuje mnoho dalších plemen, jako jsou Macuzaka a Jonezawa Beef, která jsou stejně, nebo dokonce slavnější mezi japonskými gurmány.

Cestování je naše vášeň. Místa a program vybíráme podle vlastního konceptu zaměřeného na zážitky.

Mramorová textura

Maso je krásně strukturovanéMaso je krásně strukturované

O skot musí být řádně postaráno, být dobře krmeno a musí se vyvarovat stresu, to vše se pak projeví v chuti a kvalitě masa. Proto není potřeba nikam spěchat, právě naopak. Kobe Beef se vyznačuje jemným masem rovnoměrně mramorovaným tukem.

Vyrábí se z rodilého tádžimského plemene, který se narodil a prorazil v prefektuře Hyogo. Navzdory populární pověsti nejsou krávy obvykle krmeny pivem nebo masírovány.

Po porážce musí maso splňovat řadu požadavků a pouze ty nejvyšší třídy masa s mimořádně vysokým obsahem tukového mramorování získávají označení Kobe Beef, což je přísně střežená ochranná známka.

Co vše ještě z masa chutnat?

Příprava masa v restauraciPříprava masa v restauraci

Kobe Beef je obvykle podáváno jako steak, šabu šabu (tenké plátky masa rychle uvařené v bujónu) nebo sukiyaki (rychle osmažené tenké plátky masa). Jedním z nejlepších způsobů, jak si vychutnat Kobe Beef, je v restauraci teppanyaki, kde šéfkuchař griluje maso na železném tácu přímo před svými hosty.

Ceny se liší podle zařízení, ale můžete očekávat, že zaplatíte i několik tisíc jenů za sto gramů hovězího masa, zatímco celé jídlo v restauraci teppanyaki obvykle stojí mezi 8 000 a 30 000 jeny na osobu. Cena tedy může být velmi vysoká, nicméně gastronomický zážitek je to nepřekonatelný.

Barbora Žižková

Barbora ŽižkováPrůvodce Radynacestu.czExpert Radynacestu.cz

Člověk se nesmí bát, jen tak najde sám sebe.

Japonsko

Japonsko… Víc než zážitek!

Vyberte si jeden z našich zájezdů do Japonska

Zobrazit aktuální zájezdy do Japonska

Nejbližší volný zájezd odlétá již 16. dubna



URL stránky: www.radynacestu.cz/magazin/kobe/

Doporučujeme z Japonska

Nejnovější z Japonska



Přihlašte se do Newsletteru a cestujte výhodně!