Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

PTÁTE SE: Jaké máte zájezdy? Pro všechny s duší cestovatele!

Autor: Martin Šimek, Radynacestu.cz | Vydáno: 26. 2. 2021 | Přečteno: 1535x
Téma: Ptáte se

Jaké máme zájezdy? Chtělo by se říct všechny! Ale není tomu tak. Nekopírujeme programy jiných, nejedeme na profláklé památky. Připravujeme zájezdy tak, jak bychom je sami chtěli prožít. Tak, jak by své zaujetí pro svou destinaci chtěli průvodci předat vám. Výběr je široký a zájezdů na čtyři stovky. Na den i týden, k sousedům i na kraj světa. Tady jsou. 

Letadlem, autobusem i kombinovaně

Autobusem s námi můžete prozkoumat krásy ProvenceAutobusem s námi můžete prozkoumat krásy Provence

Letecky

Letecké zájezdy jsou nejpohodlnější, za pár hodin se dostaneme i na vzdálená místa. Z letiště jezdíme většinou vlastní domluvenou dopravou a nemusíme využívat MHD. O vše se postaráme, zajistíme pro vás odbavení zavazadel podle vaší potřeby, připravíme letenky a průvodce vám na letišti se vším pomůže.

Autobusem

Autobusové zájezdy jsou super, protože se dostaneme i na místa, kam bychom se bez vlastní dopravy těžko dostávali. Máme vlastní autobus, je pohodlný a je tam více místa než obvykle u jiných CK. Naši řidiči s námi jezdí již několik let a jsou zkušení. Také je fajn, že během zájezdu máme zázemí vlastního pohodlného autobusu, který má třeba vlastní nápoje a občerstvení (což oceníte především v drahých nebo opuštěných oblastech). Autobusem jezdíme převážně do blízkých okolních zemí. Co byste řekli karnevalu v Benátkách, koupání v moři nebo wellness centru ve Slovinsku, ochutnávce vín podél Rýna nebo třeba plavbě lodí po polské části Odry? Chcete zamířit ještě dál? Není vůbec problém. Vezmeme vás skrz celé Pobaltí až do samotného Petrohradu.

Letadlem + autobusem

Ideální varianta pro vzdálenější země, kam doletíme pohodlně letadlem a na místě už na nás čeká náš autobus. Autobusem potom dojedeme všude tam, kam potřebujeme. Nečekají nás tedy žádné noční přejezdy, ale na místě máme zázemí vlastního autobusu a můžeme pohodlně cestovat i na méně obvyklá místa.

Kombinované zájezdy pořádáme ve Skandinávii, Anglii a Francii – poznat tak můžete Normandii a Paříž zároveň, západní Švédsko a Oslo, západní Norsko a jeho hlavní město nebo jihozápadní Anglii. 

Evropa i exotika

Nechte se vtáhnout do světa orientuNechte se vtáhnout do světa orientu

Eurovíkendy

Jde o 4 až 5denní zájezdy do velkoměst starého kontinentu, během kterých navštívíte hlavní památky dané destinace, ale vezmeme vás i na skrytá místa, která vybrali naši zkušení průvodci. V rámci 5denních programů pak většinou zamíříte i za hranice města a poznáte top místa v jeho okolí. 

Snažíme se předcházet komplikacím, jako jsou fronty a další zdržení, a pokud je to možné, zajišťujeme vždy vstupenky s předstihem. Průvodce je vám k dispozici po celou dobu zájezdu, ale dá vám i dostatečný prostor pro váš volný čas. Není problém se od skupiny oddělit a přidat se k ní opět na předem domluveném místě. A samozřejmostí jsou i návštěvy místních podniků. Nemůžete přece jet do Londýna a neposedět v pubu nad pintou piva?!

Exotika

Evropu jste již procestovali křížem krážem a nyní vás lákají spíše vůně dálek? Zažijte s námi nezapomenutelné pouštní safari ve Spojených arabských emirátech, exkurzi do časů mayské kultury v Hondurasu, noc v tradičním japonském hotelu riokanu, šnorchlování u korálových útesů nebo třeba návštěvu nejbarevnějšího geotermálního parku na Novém Zélandu. A to je jen malý zlomek zážitků, které nabízí naše zájezdy do exotiky.

Orient

Zážitky jako vystřižené z pohádek tisíce a jedné noci = sen každého cestovatele. Co takhle nákupy na orientálních trzích, procházka po květinových zahradách Istanbulu nebo výlet do Nazaretu? Zdá se vám to málo? S námi zažijete noc v poušti Wádí Rum i relaxaci u Mrtvého a Rudého moře. Navštívíte úchvatné skalní město Petra, pohoří Atlas i filmovou superstar Casablancu. To vše zažijete na zájezdech do Turecka, Izraele, Jordánska a Maroka. 

Na den až dva týdny

Zažijte na vlastní kůži tulipánové šílenství v HolandskuZažijte na vlastní kůži tulipánové šílenství v Holandsku

Týden a více

Nestačí vám eurovíkend? V kategorii Týden a více najdete zájezdy na 7 a více dní a to už je příslib velkých zážitků. V příjemném tempu zvládnete poznat blízké ostrovy (Tenerife, Madeiru, Maltu či Sicílii), z nichž každý skýtá nějakou zajímavost v programu od kuchařských kurzů až po karneval. Stejně tak ale s větší časovou náročností musíte počítat u vzdálenějších destinací, kdy nám dny navíc dávají možnost nejen poznat zemi a její kulturu více do hloubky, ale i vyrovnat se s časovým posunem. Dostáváme se tak k samotnému srdci Thajska, Vietnamu, Guatemaly, Filipín, Japonska, Keni a dalších. Svůj čas si ale žádá i překrásné Jordánsko či Izrael. 

Prodloužené víkendy

Kategorie Prodloužené víkendy znamená spoustu možností, kde trávit 4–5 dní a poznat kus světa s našimi průvodci. Neomezuje se jen na evropské destinace a nabídne vám tak například Dubaj nebo New York. Zažít na vlastní kůži ale můžete i květinové korzo v Holandsku nebo návštěvu mrazivého Černobylu a Kyjeva. Pokud neradi létáte i vy, v této kategorii najdete pár zástupců autobusových zájezdů. 

Jen na víkend

Toužíte cestovat, ale prostě si teď nemůžete vzít dovolenou? To vůbec nevadí. Pojeďte s námi objevovat kouzlo sousedních států – stačí vám na to jen víkend. Vezmeme vás na plavbu lodí po Dunaji, v jedné z vídeňských kaváren ochutnáte slavný Sacher dort, ve Wroclawi uspořádáme hon na trpaslíky a v Krakowě se zaposloucháte do místní „hejhalice“. Dáváte přednost přírodním zajímavostem? I pro vás něco máme. Co třeba si užít jízdu vláčkem a skluzavku v solném dole Obersalzberg? Plavba po jezeře Königssee vás pohladí po duši a nabídne skvostná přírodní panoramata, zatímco největší vodopád v Německu zase ohromí svou silou. Nesmíme zapomenout ani na Hitlerovo Orlí hnízdo.

Jednodenní

Chcete vyrazit jen na jednodenní výlet? Žádný problém! Užijete si plavbu lodí po řece Odře na parníku Wiktoria, nebo se vydáte na prohlídku podzemních chodeb solného dolu ve Wieliczce. No a pokud je zrovna podzim, tak si s námi nezapomeňte naplánovat výlet na adventní trhy v některé ze sousedních zemí.

Za poznáním života

Zažijte Řím autentickyZažijte Řím autenticky

Autenticky

Římem po italsku nebo New Yorkem po americku? Naši průvodci, kteří sami v destinacích nějakou dobu žili, ví, kam se chodí bavit místní. Kde jim chutná, kam si chodí odpočinout, jaké zvyklosti mají a jaké příležitosti si nenechají ujít… Zkrátka vás naučí město vnímat, jako byste byli místními i vy. Skutečně autentickou atmosféru ale zažijete v podstatě na všech našich zájezdech. 

Za relaxem

Užijte si relax u moře v ItáliiUžijte si relax u moře v Itálii

Relax u moře

Milujete poznávání nových míst, ale rádi si také pár dní zalenošíte na pláži? Pak vám můžeme nabídnout odpočinek na Maledivách, thajském Koh Samui, Bahamách, Kubě i v Mexiku. Během jednoho zájezdu můžete zažít pobyt u Rudého i Mrtvého moře zároveň. Nyní pro vás chystáme spoustu novinek, kde relaxace dostane ještě více prostoru. Nechte se překvapit...

Wellness

Užít si péče, lenošení, příjemné masáže nebo odpočinek v termálních koupelích – je tohle vaše dovolená snů? Pojeďte s námi do Slovinska, Maďarska, Istanbulu nebo třeba do Japonska.

Za přírodou

Nádhernou přírodu si užijete na MadeiřeNádhernou přírodu si užijete na Madeiře

Příroda

Toužíte po úniku z rušného města a klidném spočinutí a načerpání energie v lůně přírody? Vezmeme vás do Amazonského pralesa, na filipínské rýžové terasy, na sopečné Liparské ostrovy i do solné katedrály v Kolumbii. Ve Vietnamu se přeplavíte přes zátoku Halong Bay, společně budeme pátrat po mytické příšeře z Loch Ness, vykoupete se u vodopádů v Bosně a Hercegovině a na Bali budete pozorovat makaky jávské. 

Lehká turistika

Rádi nová místa objevujete „po svých“? Projděte s námi celou Madeiru, vystoupejte na nejvyšší horu Spojeného království Velké Británie a Severního Irska Ben Nevis nebo v jižním Irsku prozkoumejte národní park Wicklow Mountains, kde se budete moci vykoupat v ledovcovém jezeře.

Květiny, zahrady, parky

Zbožňujete vůni čerstvých květin a pohled na rozkvetlé květinové koberce? Naprostou klasikou v této kategorii je Holandsko a jeho květinové korzo. Květinové slavnosti si ale můžete užít i v Istanbulu, na Madeiře nebo u posvátné hory Fudži, kde se s námi budete účastnit slavného festivalu Shibazakura

Za dobrým jídlem a pitím

Pravé portské si nejlépe vychutnáte v PortuPravé portské si nejlépe vychutnáte v Portu

Gurmánské zážitky

Nové země se nejlépe poznávají prostřednictvím chutí místních specialit. Zveme vás na oblíbené baskické jednohubky „pinchos“, sýrové dobroty na trhu v Alkmaaru nebo na tříchodovou večeři v Paříži. Pokud si chcete trochu kulinářského umění přivézt i domů, nezapomenutelným zážitkem jsou kurzy vaření. Těch můžete být součástí v Thajsku, Vietnamu nebo na Sicílii. 

Za vínem

Hledáte pravdu ve víně? S námi ochutnáte portské, Bordeaux i Champagne. A aby toho nebylo málo, vezmeme vás do slavných vinařských oblastí, jako jsou Porýní, Alsaská vinná stezka, La Rioja v Logroñu nebo Alentejo.

Za neobvyklými zážitky

Květinový festival pod horou FudžiKvětinový festival pod horou Fudži

Mystika

Trochu mystiky a tajemna se snažíme zakomponovat do každého zájezdu. Můžete s námi jít například po stopách hraběte Drákuly v Rumunsku, ale pokud se chcete stát součástí opravdu esoterického zážitku, vydejte se s námi do Londýna a společně strávíme noc u slavného Stonehenge, kde se zúčastníme oslav letního slunovratu

Festivaly, svátky a slavnosti

Jestli hledáte něco, co vás zaručeně vtáhne do děje ve vybrané destinaci, tak svátky a festivaly jsou přesně to pravé. Zažijte neopakovatelnou atmosféru místa a zapojte se do všeobecného veselí. V nabídce máme zájezdy u příležitosti oslav svátku sv. Patrika v Dublinu, sv. Jana v Portu i sv. Antónia v Lisabonu, nezapomenutelný je také Liverpool během Beatleweeku. Pokud toužíte po větší exotice, pak je tu pro vás květinový festival u hory Fudži, karneval v Riu nebo třeba oslavy čínského Nového roku v New Yorku.

Safari

Láká vás pozorování divokých zvířat v jejich přirozeném prostředí? I na vás jsme mysleli a k tomuto tématu nabízíme hned dva zájezdy. Během zájezdu do Keni strávíte 4 dny na safari. Navštívíte národní parky Lake Nakuru a Masai Mara. Kromě zvířat budete mít šanci pozorovat i kmen Masajů. No a zbývající čas strávíte odpočinkem u moře v Mombase. Zájezd do Indie má širší zaměření a safari mu nedominuje. Je prošpikovaný těmi nejkrásnějšími památkami této hindské země a navštívíte i národní park Ranthambore na severu, kde je možné spatřit tygry, antilopy, gazely a další zvířata.

Pro aktivní cestovatele

Nejste žádné bábovky a zvládnete víc než kdejaký turista? Pak máme kategorii zájezdů šitou na míru právě vám. Troufnete si na horský trek přes Pico Grande do Údolí jeptišek na Madeiře, jízdu džípem horskou přírodou v Albánii nebo vlakem po Transsibiřské magistrále? A co třeba projet Indii a Thajsko křížem krážem nebo prozkoumat rozlehlou džungli s archeologickými památkami Mayů v Guatemale? Vydejte se s námi za dobrodružstvím, nabídka destinací je opravdu široká.

Za historií a uměním

Naši cestovatelé v LouvruNaši cestovatelé v Louvru

Hrady a zámky

Jste romantická duše toužící navštívit místa, kudy chodil král Artuš a jeho rytíři kulatého stolu? Naštěstí je Evropa poseta hrady a zámky, kdysi střežícími důležité obchodní stezky, dnes nabízejícími pohled do života před staletími. Objevte s námi zámky na Loiře, sídla anglických Tudorovců, hrady Železného kruhu v severním Walesu nebo bavorský Neuschwanstein.

UNESCO

Seznam světového dědictví UNESCO chrání ty nejvýznamnější památky světa. Navštívit taková místa je vždy zážitkem a my vám ho rádi zprostředkujeme. Pojeďte s námi objevit filipínské městečko Banaue obklopené rýžovými terasami starými více než 2000 let, slavný Hadriánův val, ostrov Kiži na Oněžském jezeře, indické město duchů Fatéhpur Sikrí nebo třeba Albertovy doky v Liverpoolu. 

Umění a muzea

Kdo by se nechtěl poklonit slavné Moně Lise a prohlédnout si další skvostná díla v nejslavnějším muzeu světa – Louvru? Naprosto ale chápeme, že pravý milovník umění touží vidět mnohem víc. Proto ho zavedeme také do muzeí Picassa, Rodina a také do slavného impresionistického Musée d'Orsay. V rámci programů nabízíme i prohlídku jednoho velmi netradičního muzea. Je jím proslulý hřbitov Père Lachaise. Možná je zvláštní označit hřbitov za muzeum, ale značná část pomníků a náhrobků uměleckými díly zcela nepochybně jsou a zanechají ve vás hluboký dojem.

Pro děti

Zájezdy pro rodiče a děti si užijete společněZájezdy pro rodiče a děti si užijete společně

Pro rodiče a děti

Naplánovat dovolenou s dětmi tak, aby to pro rodiče nebyla řehole a pro děti jen nudná přehlídka muzeí a hradů, není vůbec jednoduché. Tenhle problém za vás ale hravě vyřešíme. Vybrali jsme průvodce, kteří to s dětmi umí, a vymysleli postavu Vašíka, jenž děti provede celou dovolenou. Ale především vytváříme skupinky rodičů s dětmi, takže si děti najdou nové kamarády na společná dobrodružství. Co děti čeká kromě zábavné honby za pokladem? Co třeba akvárium v Barceloně, Legocity a pouštní safari v Dubaji, Disneyland v Paříži, nejvyšší a nejdelší skluzavka na světě či studia Harryho Pottera v Londýně? V nabídce máme zážitků mnohem víc, stačí si jen vybrat.

Harry Potter

Fenomén mezi knihami, bestseller mezi zájezdy! Patříte také mezi fanoušky? Harry Potter a jeho příběhy dávají Londýnu novou poetiku, a když navíc v rámci zájezdu máte možnost navštívit i světoznámá studia plná kulis a rekvizit z filmů, je o zábavu pro malé i velké postaráno. Vezmeme vás na místa, kde se příběh odehrává i za hranicemi Londýna, navštívíme Oxford nebo se vydáme po stopách mladého čaroděje až do Skotska.  

Dámská i pánská jízda

Skvělé nákupy si užijete v DubajiSkvělé nákupy si užijete v Dubaji

Dámská jízda

Cestujete se sestrou, kamarádkou nebo maminkou a kromě poznávání nových míst to chcete pořádně roztočit? Připravili jsme první dva zájezdy ve stylu Sexu ve městě a v procesu přípravy jsou další. Máte se na co těšit.

Nákupy

Máte zájezdy pro shopaholiky? Máme! Vezmeme vás na předvánoční nákupy nebo lednové slevy do Londýna i New Yorku anebo třeba do největšího nákupního střediska ve Spojených arabských emirátech Dubai Mall.

Vojenská historie

Pro nadšence do vojenské historie máme dva skvělé zájezdy. V Belgii vás zavedeme na  slavné bojiště Waterloo, na kterém Napoleon svedl osudovou bitvu s britskými vojsky. V Londýně se s námi můžete do dějin opravdu ponořit díky návštěvě vyhlášených vojenských muzeí. Během čtyřdenního zájezdu navštívíme muzeum první (Imperial War Museum) i druhé (Churchill War Museum) světové války, v Royal Air Force Museum se seznámíme s historií vojenského letectví a na křižníku HMS Belfast zase s životem námořníků. Neopomeneme ani památník bitvy u Trafalgaru – Nelsonův sloup.

Pomaleji

Užijte si pohodovou plavbu po Temži v LondýněUžijte si pohodovou plavbu po Temži v Londýně

Pro aktivní 55+

Cestujete rádi, ale dáváte přednost pomalejšímu tempu a nasávání atmosféry? Připravili jsme několik zájezdů označených jako 55+. Nechceme tím nikoho diskriminovat, jen se snažíme myslet na potřeby všech našich cestovatelů. Máte-li tedy právě vy chuť na klidný a pohodový program, pojďte s námi prožít relaxaci v pravých tureckých lázních, čaj o páté během plavby po Temži, posezení u sklenky vína na ostrově Île de la Cité v Paříži nebo nezapomenutelné gastronomické potěšení v Římě.

Zima a advent

Užijte si Vánoce v LondýněUžijte si Vánoce v Londýně

Zimní

Když se řekne zimní zájezdy, každý si představí hlavně ty adventní. My toho ale máme v nabídce mnohem víc. Co takhle návštěva čarokrásně zasněženého Ruska? V zimních termínech nabízíme Moskvu i Petrohrad. Můžete si s námi zaletět i na předvánoční nákupy do Londýna, a pokud upřednostňujete lednové slevy, nabízíme nejen Londýn, ale i New York. Chcete zažít atmosféru měst jiskřící speciální příležitostí? Zažijte s námi oslavy příchodu nového roku v Istanbulu, New Yorku, Lisabonu či Moskvě. A jestli toužíte po něčem trochu exotičtějším, tak je tady oslava čínského Nového roku v ulicích New Yorku.

Advent autobusem

Nesmíme ale opomenout evropské adventní zájezdy. Samozřejmostí jsou autobusové zájezdy do Polska, Německa, Rakouska, Maďarska a na Slovensko. V nabídce nechybí ani autobusový zájezd do Záhřebu, Grazu a Vídně. Nejde ovšem pouze o návštěvu vánočních trhů, na našich adventních zájezdech můžete navštívit výstavu Popelka na hradě Moritzburg, Schönbrunn, čokoládovnu Zotter nebo třeba nakoupit v Primarku. Pro malé i velké jsou pak zážitkem průvody čertů ve Schladmingu a Retzu.

Kromě autobusových zájezdů pořádáme i letecké návštěvy vánočně vyzdobených evropských metropolí. Nasajte s námi adventní atmosféru v Londýně, Neapoli, Amsterdamu, Edinburghu nebo Paříži.

Jana Suchá

Jana SucháExpert Radynacestu.cz


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024